Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina atšaukė Pokrovsko evakuacinį traukinį, baimindamasi dėl saugumo

Baimindamasi galimos Rusijos atakos, Ukraina ketvirtadienį atšaukė traukinį, kuriuo turėjo būti išvežti iš Pokrovsko miesto rytinėje Donecko srityje bėgantys žmonės.
RFE/RL/Serhii Nuzhnenko / REUTERS
RFE/RL/Serhii Nuzhnenko / REUTERS

Maskvos pajėgos jau ne vieną mėnesį žengia link šio svarbaus logistikos centro ir yra per 10 km nuo miesto, kuriame tebegyvena apie 27 tūkst. žmonių, kuriuos pareigūnai ragina išvykti.

„Saugumo situacijai tapus labiau komplikuotai, įlaipinimas į evakuacinius traukinius Pokrovsko stotyje (Donecko srityje) buvo atšauktas“, – ketvirtadienį socialiniuose tinkluose paskelbtame pranešime nurodė šalia esančio Myrnohrado miesto administracija.

Pasak administracijos, vietoj to traukinys, skirtas iš Donecko srities evakuojamiems žmonėms, išvyks iš Pavlohrado miesto, esančio už 100 km į vakarus, netoli Dniepro miesto.

Ukrainos valstybinė geležinkelių operatorė „Ukrzaliznycia“ pranešė, kad specialių kasdienių evakuacinių traukinių išvykimo vietos nuo šiol keisis, ir paaiškino, kad tai bus daroma remiantis naujais „saugos protokolais“.

Bendrovė pridūrė, kad įprasti traukiniai toliau važiuoja į Pokrovską ir iš jo.

Ukrainos pareigūnai stengiasi, kad tokiose vietose, kaip traukinių stotys, esančios netoli fronto linijos, nesirinktų daug civilių gyventojų.

2022 metų balandį per Rusijos smūgį Kramatorsko traukinių stotyje Donecko srityje žuvo daugiau kaip 60 civilių, įskaitant vaikus, ir buvo sužeista daugiau kaip 160 civilių, bėgančių nuo Rusijos puolimo.

„Ukrzaliznycia“ nurodė, kad ateityje žmonių bus prašoma susirinkti „tam tikruose saugiuose punktuose“, o bėgantiems asmenims patarė dėl išsamesnės informacijos skambinti į vietos karštąją liniją.

Per pastarąjį mėnesį iš Pokrovsko pabėgo apie 13 tūkst. žmonių, trečiadienį valstybinei televizijai sakė Donecko gubernatorius Vadimas Filaškinas.

Prieš Rusijos invaziją 2022 metais mieste gyveno apie 60 tūkst. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi