Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina dronais smogė vienai didžiausių Rusijos sprogmenų gamyklų

Ukraina sekmadienį pranešė, kad per naktį surengtą dronų ataką ji smogė vienai didžiausių Rusijos sprogmenų gamyklų, esančią maždaug už 900 km nuo sienos.
Ukraina dronais smogė vienai didžiausių Rusijos sprogmenų gamyklų / STR / AFP
Ukraina dronais smogė vienai didžiausių Rusijos sprogmenų gamyklų / STR / AFP

Kyjivas reguliariai rengia dronų atakas Rusijos teritorijoje, siekdamas smogti energetikos ir kariniams objektams, kurie, jo teigimu, yra svarbūs Maskvos kariuomenei aprūpinti.

Šaltinis saugumo tarnyboje SBU naujienų agentūrai AFP sakė, kad jos dronai smogė Sverdlovo sprogmenų gamyklai Dzeržinske, netoli Žemutinio Naugardo.

Rusijos pareigūnai patvirtino, kad į šią teritoriją buvo nusitaikę dronai, tačiau teigė, kad ataka buvo sužlugdyta.

„Oro gynyba ir elektroninės kovos priemonės atrėmė drono ataką Dzeržinsko pramoninės zonos teritorijoje“, – platformoje „Telegram“ pranešė Žemutinio Naugardo srities gubernatorius Glebas Nikitinas.

„Keturi gaisrinės, esančios pramonės įmonės teritorijoje, darbuotojai patyrė lengvas žaizdas nuo šrapnelio“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga yra pritaikę sankcijas Sverdlovo gamyklai, vienai didžiausių Rusijos karinių sprogmenų gamintojų.

Rusijos socialiniuose tinkluose paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti didelis sprogimas toje vietovėje ir mažų dronų numušimas oro gynybos sistemomis.

AFP kol kas negali patikrinti filmuotos medžiagos patikimumo.

Kyjivas nepranešė, kokią žalą ataka padarė gamyklos gamybos pajėgumams, jei padarė apskritai.

Anksčiau Maskvos gynybos ministerija pranešė, kad numušė 110 Ukrainos dronų, kurie per naktį buvo paleisti į jos teritoriją. Tai didžiausias Kyjivo oro išpuolis per daugiau nei dvi savaites.

Sekmadienio rytą Rusijos aviacijos institucijos taip pat laikinai uždarė Kazanės oro uostą, esantį už maždaug 1 tūkst. km nuo sienos su Ukraina, motyvuodamos oro eismo saugumo problemomis.

Agentūra „Rosaviacija“ nenurodė skrydžių sustabdymo priežasties, nors tokie apribojimai paprastai įvedami, kai gaunama pranešimų apie Ukrainos dronų atakas tame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito