Sportas gyvai

Ukraina įspėja, kad artimiausiomis savaitėmis dažniau nebus elektros

Aukšto rango Ukrainos energetikos pareigūnas įspėjo, kad po virtinės Rusijos atakų, paralyžiavusių Ukrainos elektros gamybos pajėgumus, artimiausiomis savaitėmis bus dažniau nutraukiamas elektros tiekimas dėl planinių darbų ir avarinių gedimų. 
Elektros tiekimas
Elektros tiekimas / Photothek.de/Scanpix

Prezidentas Volodymyras Zelenskis šį mėnesį sakė, kad dėl bombardavimų iš oro elektros energijos gamyba šalyje sumažėjo perpus, palyginti su ankstesniais metais. Dėl to milijonams žmonių sutriko ar buvo apribotas elektros tiekimas.

„Kelias ateinančias savaites situacija bus daug sudėtingesnė nei dabar“, – vėlai sekmadienį interviu sakė nacionalinio tinklo operatoriaus „Ukrenerho“ vadovas Volodymyras Kudryckis.

Jis teigė, kad laikotarpiai, kai ukrainiečiai gali neturėti elektros, tikriausiai pailgės iki 12 valandų per parą ir kad situacija dėl elektros tiekimo sutrikimų gali tapti ekstremalesnė. 

„Tokia padėtis tęsis iki liepos pabaigos“, – sakė jis interviu, kurį transliavo valstybinė žiniasklaida.

Elektros tiekimo sutrikimų ir pertrūkių gali kilti ne tik dėl sistemingų smūgių į šilumines elektrines ir hidroelektrines, bet ir dėl atominių elektrinių priežiūros darbų bei prastų oro sąlygų.

Dėl planinių darbų elektros gali nebūti didžiausio vartojimo laikotarpiais, sakė V. Kudryckis. 

Ukrainos pareigūnai buvo priversti padidinti elektros importą iš kaimyninių Europos Sąjungos šalių, kad kompensuotų trūkumą, ir paragino sąjungininkus padėti atkurti nualintą energetikos sektorių.

Kyjivas taip pat paragino savo sąjungininkus sustiprinti Ukrainos oro gynybą, kad būtų galima apsaugoti ypatingos svarbos infrastruktūrą nuo Rusijos raketų ir dronų atakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius