Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina: per Rusijos išpuolius sužeista 17 žmonių, paveiktas elektros tiekimas

Kyjivas sekmadienį pranešė, kad per Rusijos oro atakas buvo sužeista daugiau kaip dešimt žmonių, o krentant temperatūrai dešimtims tūkstančių ukrainiečių nutrūko elektros tiekimas gyvenamuosiuose rajonuose.
Charkivas / Vyacheslav Madiyevskyy / REUTERS
Charkivas / Vyacheslav Madiyevskyy / REUTERS

Per išpuolį Kryvyj Ryhe buvo sužeista mažiausiai 17 žmonių, tarp jų – vienas pirmosios pagalbos tarnybos darbuotojas, pranešė valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba.

„Naktį priešas atakavo Kryvyj Ryhą, dalinai sugriovė administracinį pastatą, padarė žalos gyvenamiesiems namams ir transporto priemonėms“, – teigė tarnyba platformoje „Telegram“.

„Gesinant gaisrą priešas smogė vėl“, – priduriama įraše.

Rusija taip pat atakavo energetikos objektą šiaurės rytinėje Sumų srityje, „Telegram“ pranešė regioninė elektros operatorė „Sumyoblenerho“.

„Dėl to daugiau nei 37 tūkst. vartotojų Romnų regione (104 gyvenvietėse) laikinai neturi elektros“, – teigė ji.

Ukraina ruošiasi sunkiausiai iki šiol karo žiemai, Maskvai sunaikinus nemažai jo elektros gamybos pajėgumų ir toliau atakuojant energetikos objektus.

Ankstesnėmis žiemomis milijonams žmonių dažnai nutrūkdavo elektros tiekimas, o esant minusinei temperatūrai jie netekdavo šildymo.

Maskva taip pat pranešė, kad per naktį numušė 110 Ukrainos dronų, nukreiptų į jos teritoriją. Tai didžiausias Kyjivo oro išpuolis per daugiau nei dvi savaites.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos oro gynybos sistemos numušė 43 dronus virš vakarinės Kursko srities, kur Ukraina surengė puolimą, vieną virš Maskvos, ir keliolika kitose vietovėse netoli Ukrainos.

Rusijos aviacijos institucijos sekmadienio rytą taip pat laikinai uždarė Kazanės oro uostą, esantį už maždaug 1 tūkst. km nuo Ukrainos sienos, motyvuodamos oro saugos problemomis.

Agentūra „Rosaviacija“ nenurodė skrydžių sustabdymo priežasties, nors tokie apribojimai paprastai įvedami, kai gaunama pranešimų apie Ukrainos dronų atakas tame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito