Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina po naujų Rusijos išpuolių Chersone praneša apie vieną žuvusįjį

Per Rusijos išpuolius Ukrainos Chersono regione sekmadienį žuvo vienas žmogus.
Nina Liashonok/UKRINFORM/SIPA / Nina Liashonok/UKRINFORM/SIPA
Nina Liashonok/UKRINFORM/SIPA / Nina Liashonok/UKRINFORM/SIPA

Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė apie vieną žuvusį ir tris sužeistus žmones pietinėje Chersono srityje sekmadienį po Rusijos smūgių.

Anksčiau pranešta, kad Odesoje po atakos, įvykdytos naktį iš penktadienio į šeštadienį, rasti moters ir jos aštuonių mėnesių kūdikio kūnai, o iš viso žuvusiųjų per išpuolį skaičius išaugo iki 10.

Rusijos gynybos ministerija tvirtino, kad naktį į sekmadienį virš Krymo pusiasalio, kurį Maskva 2014 metais neteisėtai aneksavo, buvo perimti 38 ukrainiečių dronai.

Anksti ryte maždaug dviem valandoms buvo uždarytas eismas per tiltą, jungiantį Krymą su Rusijos teritorija.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį per atskirus apšaudymus pasienio regionuose Charkive šiaurės rytuose ir Chersone bei Zaporižioje pietuose žuvo dar trys žmonės, anksčiau buvo teigę Ukrainos pareigūnai.

Anot vietos pareigūnų, nuo šeštadienio iki sekmadienio vykusių Rusijos smūgių rytinėje Donecko srityje metu buvo sužeisti penki žmonės.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį paprašė Vakarų šalių skubiai pristatyti daugiau oro gynybos sistemų po Rusijos smūgių virtinės.

„Mums reikia daugiau oro gynybos priemonių iš mūsų partnerių. Turime sustiprinti Ukrainos oro skydą, kad mūsų žmonės būtų labiau apsaugoti nuo Rusijos teroro. Daugiau oro gynybos sistemų ir daugiau raketų oro gynybos sistemoms gelbsti gyvybes“, – teigė prezidentas.

Ukraina, kuri nuo 2022 metų vasario mėnesio kovoja su plataus masto Maskvos invazija į šalį, šiuo metu susiduria su sunkumais, JAV Kongrese įstrigus svarbiam 60 mlrd. dolerių (55,3 mlrd. eurų) pagalbos paketui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas