Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17 /15:42

Kyjivas: po smūgio Dnipre vis dar dingę 20 žmonių, 44 žuvo

Ukraina antradienį pranešė, kad po Rusijos raketos smūgio į daugiabutį Dnipro mieste, pražudžiusio mažiausiai 44 asmenis, 20 žmonių vis dar laikomi dingusiais be žinios.
Po griuvėsiais Dnipre tebėra dingę 25 žmonės
Po griuvėsiais Dnipre tebėra dingę 25 žmonės / „Reuters“/„Scanpix“

15 žuvusiųjų palaikai dar neidentifikuoti.

„Dvidešimt žmonių tebėra dingę be žinios, keturi iš jų – vaikai. Penkiolikos žuvusiųjų kūnai dar neidentifikuoti“, – platformoje „Telegram“ paskelbtame pranešime sakė Nacionalinės policijos vadovas Ihoris Klymenka.

„13 val. 30 min. duomenimis apie raketos smūgio į gyvenamąjį namą padarinius, išgelbėti 39 žmonės, tarp jų šeši vaikai; 44 žmonės žuvo, tarp jų penki vaikai; 79 žmonės buvo sužeisti, tarp jų 16 vaikų“, – nurodoma pranešime.

Šeštadienio smūgis buvo vienas iš daugiausiai aukų pareikalavusių išpuolių nuo tada, kai Rusija beveik prieš 11 mėnesių įsiveržė į Ukrainą. Kremlius neigia, kad už tai atsakingos jo pajėgos.

Anksčiau prezidentūra nurodė, kad vienas iš antradienį iš griuvėsių ištrauktų kūnų buvo vaiko.

Ukrainos kariuomenė teigė, kad į sovietinės statybos gyvenamąjį namą centrinėje miesto dalyje pataikė Rusijos raketa „Ch-22“.

Pasak gelbėjimo tarnybų, nuo šeštadienio, kai prasidėjo gelbėjimo darbai, savivaldybės darbuotojai pašalino daugiau kaip 9 tūkst. tonų statybinių nuolaužų ir 41 apgadintą automobilį.

Dėl šio išpuolio taip pat atsistatydino vienas Ukrainos pareigūnas, sukėlęs pasipiktinimą teiginiu, kad nelaimę galėjo sukelti ukrainiečių oro gynyba, numušdama rusų raketą, kuri tada nukrito ant pastato.

„Noriu parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį: padarai reikšmingą klaidą, tada atsistatydini“, – socialiniuose tinkluose parašė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius ir paskelbė savo ranka rašyto laiško nuotrauką.

Tuo metu Kyjivas antradienį pranešė, kad visoje fronto linijoje tęsiasi kovos.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka sakė, kad pietiniuose Mykolajivo ir Chersono regionuose per Rusijos apšaudymą žuvo du žmonės.

Anot jo, Donecko regione, kuris pastaraisiais mėnesiais buvo kovų epicentras, žuvo du civiliai.

Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai antradienį pakartojo, kad tebevyksta kovos dėl Soledaro – nedidelio druskos kasyklų miestelio Donecke, kurį Rusija teigia visiškai užėmusi.

„Ukrainos kariuomenė yra Soledare ir atrėminėja Rusijos kariuomenę“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas spaudai Serhijus Čerevatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito