Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina pranešė apie sėkmingą ataką Kryme: pridarė rimtos žalos rusams

Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai smogė Rusijos okupantų perkėlai Kryme. Apie tai ketvirtadienio vakarą pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

„Ketvirtadienio naktį Ukrainos gynybos pajėgos raketomis ATACMS atakavo Kerčės perkėlą, kuria aktyviai naudojosi priešas, palaikydamas savo karių grupuotę laikinai okupuotame Kryme“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad šį objektą dengė „modernios“ Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos – „Pantsir“, „Thor“, „Triumph“. Tačiau raketos, kurios naudojamos nuo praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio, sėkmingai prasiskverbė pro „naujausią“ okupantų priešlėktuvinį skydą.

„Didelę žalą patyrė du keltai, kurie vykdė geležinkelio ir kelių transportą. Vienas iš jų užplaukė ant seklumos ir užblokavo visos Kerčės perkėlos veikimą. Dėl sėkmingo Ukrainos raketininkų kovinio darbo buvo gerokai pakenkta užpuolikų karinei logistikai pusiasalyje“, – pridūrė Generalinis štabas.

Ukrainos Generalinio štabo nuotr./Ukraina smogė Rusijos okupantų perkėlai Kryme
Ukrainos Generalinio štabo nuotr./Ukraina smogė Rusijos okupantų perkėlai Kryme

Pasak Ukrainos gynybos pajėgų, Kryme gegužės 30 d. naktį buvo smogta septyniems taikiniams. Kaip pranešė kanalas ASTRA, remdamasis informuotais šaltiniais, dėl naktinės raketų atakos Kryme buvo apgadinti arba sunaikinti 4 laivai, 2 keltai ir locmanų kateris. Be to, buvo sužeisti 5 žmonės.

Specialiosios pajėgos „13 grupė“ okupuotame Kryme sunaikino du rusų laivus KS-701 „Tuna“ , ir sugebėjo pataikyti į dar du to paties tipo laivus. Patikslintus Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos misijos rezultatus paskelbė Vyriausiosios žvalgybos valdybos spaudos tarnyba. Pažymima, kad okupantai šias priemones naudojo logistikai ir patruliavimui vandenyse prie pusiasalio.

Rusija skelbė apie apgadintus keltus

Primename, kad Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį ryte paskelbė, kad pietiniame Krasnodaro regione ir netoli aneksuoto Krymo pusiasalio neutralizavo 13 Ukrainos dronų.

Pasak pranešimo, aštuoni dronai buvo perimti naktį „virš Juodosios jūros, netoli Krymo pakrantės“. Rusijos kariuomenė taip pat pranešė, kad Juodojoje jūroje sunaikino keturis Ukrainos jūrinius dronus, kurie „judėjo Krymo link“.

Taip pat ministerija tvirtino, kad oro gynybos sistemos numušė aštuonias taktines ATACMS raketas virš Azovo jūros, netoli Krymo.

Rusijos paskirtas Krymo transporto vadovas Nikolajus Lukašenka pažymėjo, kad per naktį įvykdytą išpuolį prieš Kerčės uostamiestį buvo apgadinti du keltai.

Vėliau Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad Juodosios jūros laivynas sunaikino keturis ukrainiečių jūrinius dronus, bet detalių nepateikė.

Atskirai Rusijos saugumo tarnyba (FSB) paskelbė sužlugdžiusi virtinę Ukrainos specialiųjų tarnybų planuotų sabotažo aktų prieš geležinkelio linijas laikinai okupuotame Kryme.

Kaip praneša rusų naujienų svetainės, FSB sakė sulaikiusi keturis Kyjivo užverbuotus vietos gyventojus ir nurodė, kad jų lyderis, Rusijos pilietis, per sulaikymą žuvo sprogus savadarbiam užtaisui.

Rusijos televizija teigė, jog šie agentai planavo paralyžiuoti traukinių eismą, kad ukrainiečiai galėtų atakuoti juos raketomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus