Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ukraina sulaikė informatorių, užverbuotą „Telegram“ platformoje

Ukrainos pareigūnai trečiadienį pranešė sulaikę internetinėje pažinčių platformoje Rusijos agentų užverbuotą vyrą, kuris bandė Maskvai suteikti slaptos informacijos apie Ukrainos karius.
„Telegram“
„Telegram“ / Imago / Scanpix nuotr.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad sulaikė Kremliui simpatizuojantį šiaurės rytinio Charkivo miesto gyventoją. Jis buvo užverbuotas per „pažinčių pokalbį“ susirašinėjimo platformoje „Telegram“, pridūrė tarnyba.

„SBU konfiskavo vyro telefoną, kuriuo įtariamasis bendravo su savo „draugu“ iš Rusijos ir fotografavo karinius objektus“, – sakoma SBU pareiškime.

Teigiama, kad Rusija planavo panaudoti šiuos duomenis tiksliniams smūgiams ir antrojo pagal dydį Ukrainos miesto Charkivo puolimui.

„SBU pareigūnai sulaikė informatorių, kai jis fotografavo Ukrainos karių specialiąsias transporto priemones“, – pridūrė saugumo tarnyba. Įtariamajam gresia aštuoneri metai kalėjime, sakoma pareiškime.

Nuo 2022 metų vasario, kai į šalį įsiveržė Rusijos pajėgos, Ukrainos prokurorai pradėjo tūkstančius baudžiamųjų bylų dėl bendradarbiavimo su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius