Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Ukraina smūgiavo Rusijos gynybos sistemoms S-300 ir S-400 Kryme

Ukrainos ginkluotosios pajėgos naktį iš antradienio į trečiadienį atakavo Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemas, dislokuotas aneksuotame Kryme.
Raketų sistema S-300
Raketų sistema S-300

Apie tai pranešė Ukrainos kariuomenės Generalinis štabas. „Buvo surengtas grupinis raketų smūgis prieš vieną priešo priešlėktuvinių raketų divizioną S-300 netoli Belbeko, taip pat du priešlėktuvinių raketų divizionus S-400 netoli Belbeko ir Sevastopolio. Pataikymai buvo patvirtinti taikinių rajonuose“, – sakoma pranešime.

Remiantis smūgio rezultatais, buvo sunaikinti du S-300 ir S-400 kompleksų radarai. Informacija apie trečiąjį radarą tikslinama, skelbia naujienų agentūra „Unian“.

Be to, Generalinis štabas pranešė, kad visose trijose teritorijose, kuriose dislokuotos Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemos, užfiksuota tolesnių šaudmenų sprogimų.

Ukrainos pajėgų smūgiai Kryme

Ukrainos pajėgos taip pat neseniai smogė S-300/400 gynybos sistemai Belgorodo srityje. Smūgis buvo suduotas birželio 1-2 d. naudojant raketas HIMARS.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį taip pat pranešta apie sprogimus Rusijos okupuotame Kryme. Vėliau Generalinis štabas pranešė, kad Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai smogė vienam rusų priešlėktuvinių raketų kompleksui S-400 netoli Džankojaus, taip pat dviem priešo priešlėktuvinių raketų sistemoms S-300 netoli Černomorskoje ir Eupatorijos. Be to, visuose trijuose rusų priešlėktuvinių raketų sistemų paleidimo pozicijų rajonuose pastebėta tolesnių šaudmenų sprogimų.

Dėl sėkmingų gynybos pajėgų kovinių veiksmų Rusijos priešlėktuvinė gynyba Ukrainos Kryme patyrė didelių nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius