Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina teigia išgyvenusi sunkiausią žiemą savo istorijoje

Ukraina trečiadienį, minėdama pirmąją pavasario dieną, pareiškė, kad jai pavyko atlaikyti kelis mėnesius trukusį žiemos puolimą dėl Rusijos smūgių vandens ir energetikos infrastruktūrai.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau Kyjivas patyrė didelį spaudimą rytiniame Bachmuto mieste, o Maskva pareiškė, kad numušė „didžiulę“ Ukrainos dronų, paleistų į 2014 metais Kremliaus aneksuotą Krymo pusiasalį, ugnį.

Nuo spalio mėnesio Rusija raketomis ir dronais apšaudo svarbiausius Ukrainos objektus, todėl milijonams žmonių sutriko vandens, šildymo ir elektros energijos tiekimas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis gyrė ukrainiečius už tai, kad jie išgyveno žiemą, kurią Rusija sistemingai smogė energetikos objektams ir dėl kurios milijonai žmonių atsidūrė tamsoje ir šaltyje.

„Mes įveikėme šią žiemą. Tai buvo labai sunkus laikotarpis, ir kiekvienas ukrainietis patyrė šį sunkumą, tačiau mes vis tiek sugebėjome aprūpinti Ukrainą elektra ir šiluma“, – sakė V.Zelenskis savo kasdieniame kreipimesi.

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pirmąją pavasario dieną pavadino dar vienu „dideliu pralaimėjimu“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui jo kare Ukrainoje.

„Išgyvenome sunkiausią žiemą savo istorijoje. Buvo šalta ir tamsu, bet mes buvome nepalaužiami“, – pareiškime teigė D.Kuleba.

Žiemos pradžioje pagalbos organizacijos įspėjo, kad rusų puolimas sukels naują migracijos bangą į Europą ir kad Ukrainos prioritetas bus „išgyventi“ per šalčio mėnesius.

Kremlius teigė, kad Kyjivas yra atsakingas už civilių gyventojų kančias dėl masinių elektros energijos tiekimo sutrikimų, nes atsisakė paklusti Maskvos karo reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas