Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai pasišaipė iš įvykių Rusijoje: nuo klausimų apie „Maskvą per tris dienas“ iki spragėsių fronte

Ukrainos gynybos ministerija šeštadienį pašiepė šalyje esančius Maskvos karius, siūlydama jiems grįžti namo ir dalyvauti kovose tarp privačios samdinių bendrovės „Wagner“ ir Rusijos kariuomenės. Ukrainiečiai taip pat socialiniuose tinkluose dalijasi juokingomis nuotraukomis ir vaizdo įrašais apie įvykius Rusijoje.
Ukrainiečiai pašaipiai reaguoja į įvykius Rusijoje
Ukrainiečiai pašaipiai reaguoja į įvykius Rusijoje / Socialinių tinklų nuotr.

Ukrainos gynybos ministerija, reaguodama į įvykius Rusijoje, teigė, kad užuot sėdėję grioviuose, Maskvos kariai galėtų palikti Ukrainą ir vykti į Rusiją kovoti su „Wagner“.

Pasišaipyti iš įvykių Rusijoje nepraleido progos ir Ukrainos kariai. Šalies vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Heraščenka tviteryje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame karys, šaukiniu „Madiar“ žiūri naujienas iš Rusijos ir valgo spragėsius.

Su humoru į įvykius Rusijoje pažvelgė ir buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius, kuris savo feisbuke pasidalino ne viena juokinga nuotrauka. Vienoje jų pavaizduotas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, klausiantis gynybos ministro Sergėjaus Šoigu apie pasiekimus fronte.

Daugelis ukrainiečių taip pat pašaipiai klausia, ar pavyks „Wagner“ užimti Maskvą per tris dienas, primindami, kad rusai planavo per tokį laiką užimti Ukrainos sostinę Kyjivą.

Ukrainos gyventojai taip pat klausia, ar pamatys artimiausiu metu Rusijos gyventojai per televiziją Piotro Čaikovskio „Gulbių ežerą“.

Baletas buvo naudojamas sovietmečio radijo ir televizijos laidose devintajame dešimtmetyje, minint lyderių mirtį, o vėliau – per 1991 m. perversmą, prisidėjusį prie Sovietų Sąjungos pabaigos.

Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Boryslavas Bereza feisbuke dalinosi nuotrauka, kurioje matomi „Wagner'“ kariai ir klausiama, ar Rusijoje vyksta valstybinis perversmas, tačiau atsakoma, kad perversmas yra privatus.

Ukrainos politologas Jevhenas Mahda, komentuodamas situaciją Rusijoje, šeštadienį 15min teigė, kad neramumai kaimyninėje šalyje yra naudingi ukrainiečiams.

„Bet be abejo suirutė Rusijoje, jos valdžioje yra naudinga Ukrainai. Mes tiesiog matome, kad Rusija yra žlugusi valstybė. Ir tai didžiausias mūsų pasekimas šiandien. Ne tik Ukrainos, kuri nuo plataus masto pradžios įrodo, kad Rusija – nėra stipri valstybė“, – sako politologas.

Ukrainoje kovojusi „Wagner“ sukilo prieš Maskvos ginkluotąsias pajėgas ir artėja prie Maskvos. Tuo tarpu Ukraina tęsia kontrpuolimą, siekdama išvyti iš šalies likusias Rusijos pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas