Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai turi naują strategiją Kursko regione: „Forbes“ atskleidžia detales

Ukrainos gynybos pajėgos Kursko srityje turi naują strategiją – greitai judėti ir apsupti Rusijos karius, skelbia naujienų svetainė „Forbes“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „AP“/„Scanpix“

Leidinio analitikas Davidas Axe'as rašo, kad kai praėjusią savaitę Ukrainos pajėgos pralaužė Rusijos gynybą naujame Rusijos ir Ukrainos sienos ruože netoli Novyj Put kaimo, tai daugelį šokiravo, tačiau dabar ukrainiečių tikslas tampa aiškesnis.

„Ukrainos taktinė grupė, kuriai, matyt, vadovauja 95-oji oro desanto brigada, judėdama už Novyj Put ir per pietinius artimiausio Rusijos miesto, Vesiolojės, pietinius kvartalus, perkerta kelią iš dešinės pusės. Kitaip tariant, Ukrainos pajėgos išsiskleidžia pagrindinio Kursko iškyšulio link. Jei į šiaurės rytus nuo Novyj Put besiveržiantys ukrainiečiai galės susijungti su ukrainiečiais pagrindiniame iškyšulyje, jie atkirs potencialiai tūkstančius rusų tarp savęs ir sienos“, – rašo analitikas.

„IMAGO“/„Scanpix“/Rusijos kariai Kursko srityje
„IMAGO“/„Scanpix“/Rusijos kariai Kursko srityje

Kaip pažymi D.Axe'as, vietinės geografinės sąlygos yra palankios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bandymams apsupti Rusijos pajėgas. Seimo upė sudaro natūralią sieną palei didžiąją dalį šiaurinio potencialaus katilo pakraščio, kurį iš kairės ir dešinės pusės riboja besiartinančios Ukrainos pajėgos.

Ukrainiečiai sunaikino visus nuolatinius tiltus per Seimą, todėl visos Rusijos pajėgos, esančios į pietus nuo Seimo, o jų gali būti ištisi batalionai, priklauso nuo laikinų pontoninių tiltų arba siauro sausumos tilto per Korenevo miestą.

Dėl šios priežasties ukrainiečiai nepaliaujamai apšaudo pontonus, kai tik rusai juos įrengia. Taip pat ukrainiečių pajėgos veržiasi į Korenevo miestą, aiškiai ketindamos sunaikinti sausumos tiltą, pažymi analitikas.

Be to, nurodo D.Axe'as, pajėgų pusiausvyra Kursko srityje taip pat gali turėti įtakos sėkmingam ukrainiečių bandymui apsupti priešą. Jo skaičiavimais, Kyjivas yra skyręs apie 10 000 karių dviejų krypčių invazijai į Kurską. Maskva į regioną gali būti pasiuntusi 38 000 karių, tačiau daugelis jų yra prastai apmokyti jauni šauktiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?