Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiams – vienas saugiausių šarvuočių pasaulyje

Ukrainos gynybos ministerija kodifikavo ir leido pristatyti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms šarvuotą inžinerinę transporto priemonę „Buffalo MPV“, kuri apibūdinama kaip viena saugiausių pasaulyje.
Šarvuotis „Buffalo MPV“
Šarvuotis „Buffalo MPV“ / Ukrainos gynybos ministerija

„Buffalo MPV“ yra JAV kariuomenės inžinerinė transporto priemonė, pagaminta naudojant MRAP (angl. Mine Resistant Ambush Protected) technologiją. Tai karinių transporto priemonių klasė, pasižyminti padidinta balistine apsauga.

Transporto priemonės turi V formos dugną, išsklaidantį sprogimo energiją, ir specialias smūgius sugeriančias sėdynes. Konstrukciškai šarvuočiai sudaryti iš monolitinės šarvuotos kapsulės ir išorinių sprogimą sugeriančių blokų“, – teigiama ministerijos interneto svetainėje.

Pažymima, kad ši šarvuotoji transporto priemonė yra iš esmės modernizuota garsioji CASSPIR, kuri buvo naudojama karinėse operacijose Pietų Afrikoje nuo 1980-ųjų, Irake ir Afganistane. CASSPIR tarnauja daugiau kaip 10 pasaulio šalių kariuomenėse ir saugumo tarnybose. „Per visą veikimo kovos sąlygomis laikotarpį nebuvo užregistruota nė vieno nukentėjusiojo iš bet kurio šio modelio šarvuočio, kuris patyrė sprogimų ir apšaudymų“, – teigiama ataskaitoje.

Gynybos ministerijos duomenimis, šio modelio inžineriniai šarvuočiai šiuo metu naudojami Kanados, Prancūzijos, Italijos, Pakistano, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos kariuomenėse.

„Buffalo MPV“ priklauso III apsaugos kategorijos transporto priemonėms pagal STANAG 4569 standartą ir gali atlaikyti minos sprogimą, kurio sprogimo jėga prilygsta 20 kg trotilo. Langus saugo 15 cm neperšaunamas stiklas, o šarvuota kapsulė pagaminta iš kompozitinių šarvų, papildomai apsaugotų formuojamųjų užtaisų grotelėmis. Transporto priemonėje sumontuota 9 m ilgio valdikliu su įmontuota kamera ir jutikliais, skirtais sprogmenų neutralizavimui“, – priduriama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas