Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 17

Ukrainoje – F-16 naikintuvai, Vokietijoje – „Tomahawk“ raketos. G.Bagdonas paaiškina, ką tai keičia

Rusija tęsia Ukrainos puolimą plačiu fronto ruožu, tačiau įsibėgėjant Amerikos paramos tiekimui ir mobilizacijai šalies viduje bent jau Charkivo srityje situaciją pavyko stabilizuoti, sako karo eigą atidžiai sekantis atsargos pulkininkas Gintaras Bagdonas. Interviu 15min buvęs Lietuvos karinės žvalgybos vadas įvertino padėtį karščiausiuose karo taškuose, F-16 naikintuvų vaidmenį ir JAV sprendimą dislokuoti ilgojo nuotolio raketas Vokietijoje.

– Pastaraisiais mėnesiais Rusija bandė didinti spaudimą ukrainiečiams, pasistūmėti Charkivo apylinkėse ir Donecko srityje. Ar ukrainiečiams pavyko stabilizuoti situaciją?

– Situacija pamažu gerėja, lyginant su tuo laikotarpiu, kai nuo spalio mėnesio buvo nutrūkusi Jungtinių Amerikos Valstijų parama.

Charkivo srityje ukrainiečiams pavyko stabilizuoti situaciją, į vakarus nuo Vovčansko net pereiti į nedideles kontratakas.

Ukraina 2024 liepos men.
Ukraina 2024 liepos men.

Charkivą rusai stipriai apšaudydavo S-300 sistemomis. JAV leidus naikinti karinius taikinius besiribojančioje Rusijos teritorijoje, agresorius buvo priverstas atitraukti S-300.

Rusijos pajėgos naudoja šliaužiančią taktiką, negaili žmonių ir kol kas turi persvarą žmonėmis ir technika.

Kalbant apie artilerijos sviedinius, pavasarį kai kur rusų pranašumas buvo 10:1, dabar yra 5:1. Ukrainiečių pusėje yra kokybinė persvara, tad pamažu dėl artilerijos ugnies einama link pariteto, bet jo dar nėra.

Didžiausia problema ukrainiečių pajėgoms yra agresoriaus kovinė aviacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus