Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainoje per drono ataką sužeistas Kremliaus kritikas I. Ponomariovas

Buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas ketvirtadienį pareiškė, kad buvo sužeistas per drono ataką netoli Kyjivo ir paskelbė nuotraukas, kuriose matyti jo kruvinas veidas. 
Ilya Ponomaryov dalyvauja Maskvos priešvyriausybinėje demonstracijoje. / Maxim Shemetov / REUTERS
Ilya Ponomaryov dalyvauja Maskvos priešvyriausybinėje demonstracijoje. / Maxim Shemetov / REUTERS

48-erių I. Ponomariovas pabėgo į Ukrainą ir gavo pilietybę po to, kai pasipriešino Maskvos 2014 metais įvykdytai Krymo aneksijai.

I. Ponomariovas pasakojo, kad nukentėjo per naktį surengtą drono smūgį į jo namus netoli Kyjivo.

„Tas daiktas sprogo labai garsiai, prie pat namo slenksčio, ir į mane skriejo daugybė šrapnelių“, – feisbuke rašė I. Ponomariovas.

Jis teigė, kad ataka buvo įvykdyta naktį po pavojaus signalo paskelbimo ir pridūrė negirdėjęs oro gynybos šūvių į droną. 

I. Ponomariovas paskelbė nuotraukų, kuriose matyti rusų drono „Shahed“ nuolaužos, per ataką nulūžę medžiai ir asfaltuotoje teritorijoje atsiradęs krateris.

„Mano sargybiniai pribėgo ir greitai užgesino gaisrą, bet buvo daug kraujo ir man teko skubiai vykti į ligoninę“, – prisiminė jis.

Kremliaus kritikas sakė, kad nuo mirties jį skyrė maždaug penki metrai, o išpuolis įvyko po to, kai antradienio vakarą netoli namo buvo numušti dronai, išdaužę kelis langus.

Ukrainos nacionalinė policija pranešė, kad ketvirtadienio rytą Kyjivo srityje per drono ataką buvo sužeisti vyras ir jo žmona, kurie buvo paguldyti į ligoninę, ir apgadinti du privatūs namai.

Policija pasidalijo didelio namo su išdaužytais langais, apgadintu stogu ir balkonais nuotrauka.

Policijos atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, kad negali atskleisti sužeistųjų asmens duomenų.

I. Ponomariovas nuo 2007 iki 2016 metų buvo rusų įstatymų leidėjas ir vienintelis Valstybės Dūmos narys 2014 metais balsavęs prieš Krymo aneksiją. 

Netrukus jis buvo apkaltintas turto pasisavinimu, apsigyveno tremtyje ir gavo Ukrainos pilietybę.

Iki šios savaitės jis vadovavo politiniam „Rusijos laisvės legiono“ – etninių rusų būrio, kovojančio Kyjivo pusėje ir vykdančio ginkluotus reidus pasienyje, – sparnui.

Trečiadienį legionas paskelbė, kad vienašališkai nutraukė ryšius su I. Ponomariovu ir nebeturi politinio sparno.

„Deja, per šiuos dvejus metus mums nepavyko pasiekti išsikeltų politinių tikslų“, – sakoma platformoje „Telegram“ paskelbtame pranešime. 

I. Ponomariovas feisbuke rašė, kad „Rusijos valdžia jau seniai bando mane sučiupti“ ir kad po keturių pasikėsinimų nužudyti jis turi „labai rimtų sargybinių“.

Ukrainos karinės oro pajėgos ketvirtadienį pranešė, kad jų pajėgos per naktį numušė septynis dronus, taip pat ir Kyjivo srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?