Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje – tyrimas dėl įtariamų Rusijos įvykdytų egzekucijų 4 karo belaisviams

Ukrainos prokurorai šeštadienį pranešė, kad tiria įtarimus, jog Rusijos pajėgos įvykdė egzekuciją keturiems ukrainiečių karo belaisviams, ir teigė, kad galimas įtariamasis dėl šių nužudymų yra sulaikytas.
Ukrainoje – tyrimas dėl įtariamų Rusijos įvykdytų egzekucijų 4 karo belaisviams / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER / via REUTERS
Ukrainoje – tyrimas dėl įtariamų Rusijos įvykdytų egzekucijų 4 karo belaisviams / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER / via REUTERS

„Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą (...) dėl keturių karo belaisvių tyčinio nužudymo“, – rašoma šiaurės rytinės Charkivo srities prokuratūros kanale platformoje „Telegram“.

„Tyrimas buvo pradėtas atlikus rusų karo belaisvių tardymus, kurių metu buvo gauti parodymai apie nusikaltimo padarymą“, – rašoma pranešime, kuriame cituojamas vyriausiasis prokuroras Oleksandras Filčakovas.

Įtariama, kad kariai buvo nužudyti Rusijos karinės vadovybės įsakymu vasarą agregatų gamykloje Vovčanske, kur pastaruoju metu vyko įnirtingos kovos.

Gegužę Rusija pradėjo puolimą Charkivo srityje, kurioje yra Vovčanskas. Regioną rusai iš pradžių užėmė, o paskui iš jos pasitraukė 2022-ųjų invazijos pradžioje.

„Šis atvejis unikalus tuo, kad asmuo, kuris gali tapti įtariamuoju minėtoje byloje, taip pat yra Ukrainos nelaisvėje“, – sakė O. Filčakovas.

Jei bus įrodyta įtariamojo kaltė dėl karo nusikaltimo, jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Anksčiau spalį Ukrainos generalinė prokuratūra pranešė turinti informacijos apie tai, kad mūšio lauke buvo įvykdyta egzekucija „mažiausiai 92 pasidavusiems Ukrainos kariams“.

Be kita ko, buvo įtariama, kad Rusijos pajėgos nužudė 16 karo belaisvių netoli rytinio Pokrovsko – miesto, kuris yra svarbus Ukrainos kariuomenės logistikos centras.

Nuo 2022-ųjų. vasario, kai Maskva pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusija ir Ukraina ne kartą kaltino viena kitą žudant karo belaisvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas