Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos dronai naktį masiškai apšaudė Rusiją: skelbiama apie sunaikintą bombonešį

Praėjusią naktį ir šeštadienio rytą Ukrainos karinė žvalgyba vykdė operaciją, kurios metu buvo atakuoti Rusijos kariniai aerodromai Engelse, Saratovo srityje, Diagileve, Riazanės srityje ir Olenijoje, Murmansko srityje, naujienų agentūrai „Unian“ atskleidė šaltinis šalies žvalgybos tarnyboje.
Rusijos bombonešiai Tu-22M3
Rusijos bombonešiai Tu-22M3 / Wikipedia.org nuotr.

Teigiama, kad bepiločiai orlaiviai smogė naftos perdirbimo gamyklai Riazanėje.

Pasak liudininkų, pirmieji sprogimai Djagilevo karinio aerodromo teritorijoje nugriaudėjo apie šeštą valandą ryto vietos laiku. Žmonės socialiniuose tinkluose dalijosi, kad girdėjo trijų sprogimų garsus. Jie taip pat skelbė vaizdo įrašus, kuriuose matyti aerodromo kryptimi skrendantys dronai, o po to – nuotraukas, kuriose užfiksuotas virš aerodromo kylantis juodų dūmų stulpas.

Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Ukrainos karys
Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Ukrainos karys

Pranešama, kad aerodrome yra įsikūręs 43-iasis kovinio naudojimo ir įgulų perkvalifikavimo centras. Taip pat šioje lokacijoje bazuojasi Rusijos kariniai lėktuvai Tu-95MS, Tu-22M3, Tu-134UBL ir Il-78, taip pat veikia orlaivių remonto gamykla.

„Sprogimai Engelso aerodrome, kuriame dislokuota Rusijos strateginė aviacija, įvyko apie aštuntą valandą ryto. Gyventojų pranešimuose nurodoma, kad Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos nesėkmingai bandė numušti bepiločius orlaivius, tačiau girdėjosi sprogimai, primenantys sėkmingus smūgius“, – rašo „Unian“.

Dėl bepiločio orlaivio smūgių Olenijos aerodromui preliminariai buvo apgadintas tolimojo nuotolio viršgarsinis bombonešis-raketų nešėjas TU-22M3. Pažymima, kad Olenijos aerodromas yra maždaug už 1800 km nuo Ukrainos sienos.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad buvo numušta mažiausiai 12 bepiločių orlaivių kamikadzių: Kursko, Belgorodo, Rostovo, Briansko ir Lipecko srityse.

Bepiločių orlaivių pataikymo į kitus rusų karinius objektus rezultatai šiuo metu tikslinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus