Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos institucijos pradėjo tyrimą dėl incidento, per kurį žuvo 3 pilotai

Ukrainos valdžios institucijos pradėjo tyrimą po to, kai šalies šiaurėje susidūrus dviem kariniams lėktuvams žuvo trys pilotai.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Ukraina

Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas sekmadienį Ukrainos televizijai sakė, kad neaišku, kiek laiko užtruks tyrimas.

Oro pajėgų „Telegram“ paskyroje rašoma, kad penktadienį per kovinę misiją virš Ukrainos šiaurinės Žytomyro srities susidūrė du mokomieji kariniai lėktuvai L-39.

Žuvo trys pilotai, tarp jų Andrijus Pilščykovas, gerai žinomas pilotas, turėjęs šaukinį „Juice“. Jis buvo atviras šalininkas to, kad Ukraina gautų naikintuvus F-16.

Šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienio vakare sakydamas kalbą pagerbė A. Pilščykovo atminimą, apibūdindamas jį kaip vieną iš tų, kurie daug padėjo Ukrainai.

Sekmadienį Ukrainos Vasilkovo taktinės aviacijos brigada nustatė, kad kiti du per susidūrimą žuvę pilotai yra Vjačeslavas Minka ir Serhijus Prokazinas.

Tuo tarpu Rusijos pajėgos naktį sparnuotosiomis raketomis atakavo centrinius ir šiaurinius Ukrainos regionus. Ukrainos oro pajėgos sekmadienį pranešė, kad oro gynyba sėkmingai numušė keturias iš jų. Kyjivą supančiame regione krintančios nuolaužos apgadino keliolika privačių namų ir sužeidė du žmones, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pareiškime nurodė, kad jos taikinys buvo Kyjivo regione esantis aerodromas, kuriam pavyko sėkmingai smogti. Ukrainos pareigūnai šio teiginio nekomentavo.

Gynybos ministerija pranešė, kad virš Briansko ir Kursko sričių, kurios ribojasi su Ukraina, numušti du dronai. Ministerijos teigimu, dronus paleido Kyjivas.

Kursko gubernatorius Romanas Starovoitas pranešė, kad dronas įsirėžė į daugiaaukštį gyvenamąjį namą to paties pavadinimo regiono sostinėje. Neaišku, ar jis nukrito po to, kai jį numušė oro gynyba, kaip pranešė Gynybos ministerija, ar buvo taikytasi į pastatą. R. Starovoitas sakė, kad niekas nenukentėjo, tačiau buvo išdaužta keletas langų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas