Sportas gyvai

Ukrainos ir Rusijos sritis nusiaubė didžiulė audra: yra žuvusiųjų ir sužeistųjų

Ukrainos Sumų ir Rusijos Kursko sritis sekmadienį užklupo didžiulė audra, apgriovusi gyvenamuosius namus ir pražudžiusi kelis žmones.
Audros padariniai Ukrainos Sumų srityje
Audros padariniai Ukrainos Sumų srityje / Nuotr. iš D.Žyvickio telegram kanalo

Ukrainos Sumų srities Burynės mieste sekmadienį dėl ekstremalių oro sąlygų žuvo vyras ir buvo sužeisti dar 8 žmonės, tarp jų – dviejų mėnesių kūdikis.

„Per audrą vienas žmogus mirė, nes ant jo užgriuvo siena. Aštuoni žmonės buvo sužeisti, keturi jų paguldyti į ligoninę, dar keturiems žmonėms, patyrusiems nedidelius sužalojimus, buvo suteikta medicininė pagalba“, – savo telegram kanale pranešė Sumų regiono valstybės administracijos pirmininkas Dmytro Žyvickis.

D.Žyvickis sakė, kad apie 20 privačių namų liko be stogų, keliuose namuose sugriuvo sienos.

Taip pat buvo apgadinta degalinė, kelios negyvenamosios patalpos ir transporto priemonės, pažeista elektros linija.

„Į elektros pastotę trenkė žaibas. Atjungtos keturios 110 kV linijos. Apie 10 000 abonentų Burynėje ir dalyje Burynės savivaldybės liko be elektros energijos ir ryšio“, – sakė D.Žyvickis.

Tuo tarpu šalia Ukrainos Sumų srities esančioje Rusijos Kursko srityje dėl smarkios audros žuvo du žmonės, praneša Latvijoje veikiantis portalas rusų kalba „Meduza“.

Rugsėjo 19 d. naktį keliuose regiono rajonuose prasidėjo smarkios liūtys su perkūnija ir gūsingu vėju, kuris nuplėšė namų stogus ir nuvertė medžius.

Regiono valdžios duomenimis, dėl to 87 gyvenvietės liko be elektros energijos. Labiausiai nukentėjo Kursko ir Lgovo miestai.

Viena iš aukų tapo Kursko automobilių ir technikos koledžo studentas. Jis buvo sužeistas bendrabutyje išdaužto lango šukėmis. Vaikinas mirė prieš atvykstant medikams dėl kraujo netekimo.

Antrasis nukentėjusysis buvo rastas po nuvirtusiu medžiu.

Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas sakė, kad po audros be elektros energijos liko penkiolika kaimų ir Lgovo miestas, praneša Rusijos portalas gazeta.ru.

Anksčiau pranešta, kad dėl stipraus vėjo buvo apgadinti gyvenamųjų namų ir vaikų darželio stogai, o keliose Kursko srities gyvenvietėse nutrūko elektros energijos tiekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius