Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pranešama, kad Ukrainos kariai pasiekė Chersoną

Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė Chersono miesto centrą, nes Rusijos atsitraukimas iš šio strategiškai svarbaus miesto virto chaosu.
Chersonas
Chersonas / „Twitter“ nuotr.

Pranešimų apie sužeistus rusų karius, paliktus ar paimtus į nelaisvę, ukrainiečių apšaudomas karių perėjas per Dnipro upę fone, vienas rusų karys pasakojo, kad kai kuriems daliniams buvo liepta bėgti bet kokiu būdu.

Penktadienio rytą socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose iš Chersono esą matyti, kaip miesto Korabelnyj rajone ukrainiečių pėstininkus pasitinka gyventojai. Žmonės taip pat renkasi Chersono centre.

Vienas Chersono srities tarybos narys agentūrai „Reuters“ sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontroliuoja beveik visą miestą.

Gyventojams patariama likti namuose, kol tęsiamos mieste tebesančių Rusijos karių paieškos, o kai kurie bandydami pabėgti nuskendo Dnipro upėje.

Persikėlė į kairįjį krantą

Anksčiau penktadienį Maskva pranešė, kad Rusijos kariai visiškai paliko Chersoną ir persikėlė į kairįjį Dnipro upės krantą. Penktadienį apie tai pranešė Rusijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas.

„Šiandien 05.00 val. Maskvos laiku buvo baigtas Rusijos karių perdislokavimas į kairįjį Dnipro krantą Chersono kryptimi. Dešiniajame krante neliko nė vieno karinės įrangos ir ginkluotės vieneto. <...> Rusijos karių grupės personalo, ginkluotės, karinės technikos ir materialinių vertybių nuostolių nepatyrėme“, – sakė jis.

I.Konašenkovas patikslino, kad visi rusų kariškiai perėjo į kairįjį Dnipro krantą.

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų junginiai ir kariniai daliniai užėmė iš anksto inžineriškai parengtas gynybines linijas ir pozicijas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas