Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos karinis laivynas įvardijo labiausiai saugomą objektą Rusijos teritorijoje

Krymo tiltas šiuo metu yra vienas iš labiausiai nuo galimo sunaikinimo saugomų objektų Rusijos Federacijoje, nacionalinio teletilto eteryje pareiškė Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai Dmytro Pletenčiukas.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Facebook“

Jis pridūrė, kad Rusija tai daro, nepaisydama, jog šiandien tiltas nebeturi tokios karinės reikšmės kaip anksčiau ir nebėra didelės logistinės naštos.

„Nepaisant to, jis visų pirma yra simbolis. O antra, jis vis dar pasiekiamas iš Rusijos žemyninės dalies keliais ir, atitinkamai, juo taip pat gabenami svarbūs kroviai iš Rusijos į Krymą“, – pažymėjo D.Pletenčiukas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Krymo tiltas po sprogimo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Krymo tiltas po sprogimo

Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas atkreipė dėmesį, kad priešininko taktika, saugant tiltą, pasikeitė.

„Anksčiau jį saugojo gana daug laivų ir katerių, ne tik Rusijos federalinios augumo tarnybos, bet ir kariuomenės. Dabar tokio vaizdo nematome. Taigi dabar faktiškai apsauga yra sumažinta iki tų padalinių, kurie yra pakrantėje ir ant paties tilto. Tai įvairūs padaliniai, pradedant „Rosgvardija“, oro gynyba ir baigiant cheminėmis pajėgomis, kurios turėtų jį paskandinti dūmuose avarijos atveju“, – aiškino jis.

Praeitą savaitę britų leidinys „The Guardian“ paskelbė, kad šaltiniai Ukrainos karinėje žvalgyboje leidiniui atskleidė, jog Krymo tiltas bus sunaikintas 2024 m. pirmoje pusėje.

Ukrainos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas šią informaciją pakomentavo sakydamas, kad Krymo tiltas yra karinis objektas, kuris turi būti sunaikintas.

Jis priminė, kad dėl Krymo tilto ne kartą yra pasisakę Ukrainos saugumo ir gynybos sektoriaus atstovai. Pasak A.Jusovo, žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie ketinimą sunaikinti Krymo tiltą negali padaryti jokios žalos, ji gali tik priversti rusus dar atidžiau jį saugoti.

Karinės žvalgybos atstovo nuomone, visi kariniai objektai, o Krymo tiltas yra neteisėtas objektas ir karinis objektas, yra neutralizuojami ir tai nėra nauja informacija.

Krymo tiltui jau buvo suduoti du smūgiai, dėl kurių jis buvo apgadintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito