Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Ukrainos padėtis yra daug geresnė nei Rusijos“: D.Kuleba atkreipė dėmesį į svarbų kriterijų

Ukraina yra priklausoma nuo ginklų tiekimo iš JAV ir kitų Vakarų šalių, tačiau tai yra geresnė padėtis nei Rusijos, kuri yra priklausoma nuo ginklų tiekimo iš Šiaurės Korėjos. Tai interviu BBC pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.
D. Kuleba / Johanna Geron / REUTERS
D. Kuleba / Johanna Geron / REUTERS

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad jei Rusija įklimpo į priklausomybę nuo Šiaurės Korėjos, tai mūsų padėtis yra daug geresnė, jei turime priklausyti nuo JAV, Vokietijos ir kitų šalių“, – sakė jis.

Kartu Ukrainos ministras pažymėjo, kad Vakarų sąjungininkai taip pat priklauso nuo Ukrainos – nuo jos gebėjimo sustabdyti Rusijos agresorių.

„Jei mes pralaimėsime, o Putinas laimės, problemų, su kuriomis susidurs mūsų sąjungininkai visame pasaulyje, mastas bus nepalyginamai didesnis už tas, su kuriomis jie susiduria dabar. Ir aš jus užtikrinu, kad partneriai ir sąjungininkai tai supranta“, – pridūrė jis.

D.Kuleba nurodė Nyderlandų pavyzdį, kur rinkimus laimėjo partija, kurios rinkimų kampanijoje buvo naudojami šūkiai prieš karinę pagalbą Ukrainai.

„Visi skundėsi, kad Nyderlandai atsuks nugarą Ukrainai, tačiau taip neįvyko, buvo sudaryta nauja koalicija ir parama Ukrainai vėl patvirtinta koalicijos sutartyje“, – pabrėžė diplomatas.

Trečiadienį Vladimiras Putinas lankėsi Šiaurės Korėjoje – tai buvo pirmasis per daugiau nei du dešimtmečius šalių vadovų susitikimas. Susitikimo metu diktatoriai pasirašė susitarimą dėl strateginės partnerystės, įskaitant karinį bendradarbiavimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Vladimiras Putinas

Karinis-politinis apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko įsitikinęs, kad pagrindinė vizito tema buvo ne tiek nauji artilerijos šaudmenų tiekimai, kurie vyksta nuo rudens, kiek karinės technikos tiekimo pradžia. Rusija jau beveik išeikvojo senąsias sovietines šarvuotosios technikos atsargas, o jos pačios gamyba nespėja padengti nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius