Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos pajėgoms bandant pralaužti Rusijos gynybą intensyvėja mūšis dėl Chersono

Mūšis dėl pietinio Chersono miesto intensyvėja: Ukrainos pajėgos bando pralaužti Rusijos gynybą, o okupacinės pajėgos didina spaudimą gyventojams palikti savo namus, rašo CNN.
Ukrainos kariai netoli Chersono
Ukrainos kariai netoli Chersono / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abi pusės pranešė apie smarkias kovas Rusijos okupuoto miesto Beryslavo rajone, kur Kyjivo pajėgos bando prasiveržti.

Rusijos remiamas Chersono srities karinės administracijos vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas „Telegram“ pranešė, kad ukrainiečiai „visais įmanomais būdais, žvalgybiniu mūšiu, bando prasiveržti Beryslavo kryptimi“, tačiau „visi bandymai atremiami“. Jis pridūrė, kad žuvo apie 70 žmonių ir buvo sunaikinta keletas technikos vienetų.

Ukrainos pareigūnai pietiniame regione sakė, kad Rusijos pajėgos apšaudė kelias gyvenvietes šiame rajone.

„Priešas toliau ginasi ir bando išlaikyti užimtas linijas“, – teigė Ukrainos Pietų operatyvinė vadovybė. Ji taip pat teigė, kad Chersono srityje buvo numuštas Rusijos atakos sraigtasparnis.

Didžioji dalis kovų vyksta atvirose, lygiose vietovėse į vakarus nuo Dnipro upės.

Vykstant susirėmimams, civiliai gyventojai vis dar palieka Chersoną. Ukrainos pusės teigimu, žmonės iškeldinami iš savo namų ir verčiami pereiti į rytinį Dnipro upės krantą.

„Okupantai masiškai iškeldina žmones iš jų namų“, – teigia Mykolajivo srities administracijos vadovas Vitalijus Kimas. Jo teigimu, paliktus būstus užima kariai.

„Esmė ta, kad jie apgyvendina savo naujus karius tik tuose namuose, kur yra geros sąlygos – vanduo, dujos, elektra. Kaip tai atrodo? Pirma, kad jie ten gyvens ilgą laiką. Antra, kad jie suteikia savo mobilizuotiesiems geresnes sąlygas nei namuose“, – teigė V.Kimas.

„Rusai civilių Chersono srities gyventojų sąskaita sukuria savo mobilizuotiesiems tokias gyvenimo sąlygas, kad jiems patiktų ten gyventi. Jie ketina sukurti beveik militarizuotą zoną rytiniame Dnipro krante, savotišką buferį prie Krymo“, – tęsė jis.

Rusijos pajėgos, stiprindamos savo gynybą regione, evakavo civilius gyventojus iš Chersono, o tai, kai kurių humanitarinių organizacijų teigimu, yra žmogaus teisių pažeidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas