Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos pajėgoms prireikė tik trijų tanko šūvių, kad įveiktų liniją su „drakono dantimis“

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įsiveržus į Kursko sritį, realiomis kovinėmis sąlygomis išbandytos gynybinės linijos su betoninėmis piramidėmis (jos buvo vadinamos „drakono dantimis“), kurioms Rusijos valdžia išleido milijardus rublių. Ukrainos kariškiams užteko tris kartus iššauti iš tanko, kad prieštankinėje linijoje su piramidėmis atsirastų plyšys, pro kurį pajudėjo Ukrainos šarvuočiai, rašo „The Wall Street Journal“ (WSJ).
Drakono dantys
Drakono dantys / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai buvo rimčiausia kliūtis, su kuria ukrainiečių būrys susidūrė praėjusią savaitę 3 val. nakties pakeliui į Kursko sritį, rašo laikraštis.

Už gynybinių sienų Ukrainos kariuomenė susidūrė daugiausia su šauktiniais, kurių dauguma pabėgo arba pasidavė, pažymėjo WSJ.

„Per dvejus su puse metų Rusija čia nepastatė nė vienos gynybos linijos“, – žurnalistams sakė ukrainiečių būrio vadas šaukiniu Janykas.

R.Starovoito „Telegram“ nuotr./„Drakono dantys“
R.Starovoito „Telegram“ nuotr./„Drakono dantys“

Rusijos valdžios institucijos pradėjo įrenginėti piramidžių eiles Kurske ir kaimyniniuose regionuose dar 2022 m. Tuometinis Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas (dabar transporto ministras) tų metų gruodį pozavo prie jų. „Toliau stipriname Kursko srities sienas“, – rašė jis.

Tokias pat nuotraukas dviem mėnesiais anksčiau paskelbė ir Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Gelžbetoninės „piramidės“ kainuoja nuo 5000 iki 16 000 rublių (50-160 eur) už vienetą, priklausomai nuo betono rūšies, dydžio ir kitų parametrų, rašo „The Insider“. Pristatymas kainuoja dar 5 tūkst. rublių. Iš viso Rusijos valdžia tokiu būdu išleido milijardus rublių.

„The New York Times“: ukrainiečiai krauna nukautų rusų kūnus

Dar vieną reportažą apie tai, kas vyksta Ukrainoje, paskelbė dienraštis „The New York Times“. Laikraščio žurnalistai apsilankė Rusijos pasienio kontrolės punkte Sudžoje, kuris buvo užimtas pirmosiomis invazijos valandomis ir dabar yra toli nuo pagrindinių karo veiksmų vietos. Kol žurnalistai buvo kontrolės punkte, po teritoriją netrukdomai važinėjo ukrainiečių šarvuočiai, o Ukrainos pajėgų kareiviai į maišus krovė rusų karių kūnus.

Visur buvo matyti ženklų, kad Ukrainos kariuomenė Rusijos pasieniečius užklupo netikėtai.

Anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 82-osios oro desantininkų brigados karininkas laikraščiui „Financial Times“ sakė, kad jo vadovaujama brigada, įsiveržusi į Kursko sritį, nesulaukė jokio pasipriešinimo. O kirtę sieną Ukrainos kariškiai pasiekė rusų dalinį, kurio kariai „sėdėjo miške ir prie stalo gėrė kavą“.

Ketvirtadienį Rusijos ynybos ministerijai artimas „Telegram“ kanalas „Rybar“ rašė, kad karinė vadovybė nekreipė dėmesio į pranešimus iš karo lauko apie artėjantį Ukrainos karių smūgį. Kanalas VČK-OGPU rašė, kad prieš pat Ukrainos puolimą Generalinis štabas iš Kursko srities į kitus rajonus perdislokavo kai kurias pajėgas ir priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas