Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21 /12:46

Aukščiausioji Rada ratifikavo Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutą

Ukrainos Aukščiausioji Rada ratifikavo Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutą ir jo pakeitimus, ranešė Ukrainos parlamento narys Jaroslavas Železniakas, kurį cituoja naujienų svetainė „Unian“.
Ukrainos Rada
Ukrainos Rada / „Zuma press“/„Scanpix“

„Parlamentas patvirtino Romos statuto ratifikavimą“, – socialiniame tinkle „Telegram“ sakė įstatymų leidėjas Jaroslavas Železniakas, turėdamas omenyje teismo steigiamąją sutartį.

Jis pažymėjo, kad už prezidento įstatymo projektą balsavo 281 deputatas.

Anksčiau pranešta, kad rugpjūčio 15 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Aukščiausiajai Radai pateikė įstatymo projektą dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) Romos statuto ratifikavimo ir jo pakeitimų.

Projekte numatyta, kad septynerius metus po ratifikavimo šalis nepripažins Tarptautinio baudžiamojo teismo jurisdikcijos ukrainiečių atžvilgiu dėl nusikaltimų, numatytų Romos statuto 8 straipsnyje.

Ratifikavimas leis Ukrainai tapti visateise TBT nare. Pasak prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojos Irynos Mudros, Romos statuto ratifikavimas yra vienas iš stojimo į Europos Sąjungą reikalavimų. Ši nuostata taip pat įtraukta į saugumo susitarimus su kai kuriomis šalimis, įskaitant Nyderlandus ir Vokietiją.

Pasak I.Mudros, Ukrainos dalyvavimas TBT padidins šio teismo darbo veiksmingumą teisiant Rusijos kariuomenės padarytus nusikaltimus.

Aukščiausiosios Rados Užsienio politikos ir tarpparlamentinio bendradarbiavimo komiteto pirmininkas Oleksandras Merežko pažymėjo, kad Romos statuto, kuriuo remiantis veikia Tarptautinis baudžiamasis teismas Hagoje, ratifikavimas turės minimalų poveikį Ukrainos kariuomenei, kuri šiuo metu gina Ukrainos valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas