Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 04 /12:36

Ukrainos specialiųjų pajėgų vadas Viktoras Chorenka apie savo atleidimą sužinojo iš žiniasklaidos

Dabar jau buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vadas generolas majoras Viktoras Chorenka nežino, dėl kokių priežasčių buvo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio sprendimu atleistas iš šių pareigų – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas prezidentui neteikė siūlymo jį atleisti, praneša „Ukrainska Pravda“. Prezidento kanceliarija pranešė, kad V.Chorenka atleistas gynybos ministro teikimu.
Volodymyras Zelenskis ir Viktoras Chorenko
Volodymyras Zelenskis ir Viktoras Chorenko / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Aš asmeniškai nežinau priežasčių. Pasakysiu tiek, kad apie tai sužinojau iš žiniasklaidos. Kalbėjausi su vyriausiuoju vadu (Valerijumi Zalužnu), kuris taip pat negalėjo man to paaiškinti.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas

Vyriausiasis vadas turėjo padaryti atitinkamą pareiškimą, bet jis man atsakė, kad to nedarė. Nesuprantu, kas nutiko“, – kalbėjo V.Chorenka.

Jis pažymėjo, kad vyriausiasis vadas V.Zalužnas jam paskambino ir paklausė, ar jis žino apie susidariusią situaciją. Generolas majoras atsakė neigiamai.

V.Chorenka taip pat nežino savo tolesnio likimo. Jis tik patikino, kad „padarys viską dėl Ukrainos pergalės“.

Paklaustas, ar jis bandė susisiekti su Prezidento kanceliarija, kad išsiaiškintų situaciją, pareigūnas pažymėjo, kad tokios galimybės neturėjo.

„Asmenys, atsakingi už bendravimą su ginkluotosiomis pajėgomis ir gynybos pajėgomis, šiuo metu tokios informacijos man nepateikė“, – pridūrė kariškis.

V.Chorenka pažymėjo, kad specialiosios pajėgos dirba daugelyje fronto linijos vietų, planuoja įvairias operacijas, ypač Avdijivkos kryptimi.

Pasak karininko, iš V.Zalužno jis girdėjo, kad dėl kovinių užduočių vykdymo jam nekilo jokių klausimų ar nusiskundimų.

Paklaustas, ar V.Chorenka turėjo kokių nors konfliktų su kuo nors iš vadovybės, generolas majoras atsakė, kad to nekomentuos: „tegul į tai atsako tam tikri žmonės“.

Prezidento kanceliarija pranešė, kad, remiantis įstatymais, V.Chorenka iš pareigų atleistas naujojo gynybos ministro Rustemo Umerovo teikimu. Lapkričio 3 d. prezidentas Volodymyras Zelenskis savo dekretu atleido V.Chorenką ir paskyrė pulkininką Sergejų Lupančuką naujuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vadu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas