Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos vaizdo medžiagoje užfiksuoti Rusijoje dislokuoti Šiaurės Korėjos kariai

Ukrainos pareigūnai paviešino vaizdo įrašą, kuriame, kaip įtariama, matyti, dešimtys Šiaurės Korėjos karių, stojančių į eilę atsiimti rusiškų karinių drabužių. Pareigūnai teigia, kad tai rodo, jog į karą įtraukiami Pchenjano atsiųsti kariai.
Ukrainos vaizdo medžiagoje užfiksuoti Rusijoje dislokuoti Šiaurės Korėjos kariai.
Ukrainos vaizdo medžiagoje užfiksuoti Rusijoje dislokuoti Šiaurės Korėjos kariai. / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Vaizdo įrašą paskelbė Ukrainos strateginių komunikacijų ir informacinio saugumo centras, veikiantis prie Kultūros ir informacijos ministerijos. Naujienų agentūra AP negalėjo nepriklausomai patikrinti šio vaizdo įrašo.

„Šį vaizdo įrašą gavome iš savo šaltinių. Dėl saugumo sumetimų negalime suteikti papildomos informacijos apie patikimumą iš jį mums pateikusių šaltinių“, – sakė centro vadovas Ihoris Solovėjus.

„Vaizdo įraše aiškiai matyti, kad Šiaurės Korėjos piliečiams Rusijos kariuomenės nurodymu išduodamos rusiškos uniformos, – sakė jis. – Ukrainai šis vaizdo įrašas yra svarbus, nes tai pirmas vaizdo įrodymas, kuriame matyti, kad Šiaurės Korėja dalyvauja kare Rusijos pusėje. Dabar jau ne tik su ginklais ir sviediniais, bet ir su personalu.“

Centras teigia, kad filmuotą medžiagą pastarosiomis dienomis nufilmavo vienas rusų karys. Centras nenurodė, kaip ši medžiaga buvo gauta, nežinoma ir vieta.

Šią savaitę Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyryla Budanovas vietos žiniasklaidoje teigė, kad šiuo metu Rusijos rytuose treniruojasi apie 11 tūkst. Šiaurės Korėjos pėstininkų. Jis prognozavo, kad iki lapkričio jie bus pasirengę įsitraukti į kovas.

Mažiausiai 2,6 tūkst. jų planuojama siųsti į Rusijos Kursko sritį, kur Ukraina rugpjūtį pradėjo puolimą, teigė jis, anot žiniasklaidos pranešimų.

„Bet kokio skaičiaus naujų karių atsiradimas yra problema, nes mums paprasčiausiai reikės naujų, papildomų ginklų, kad juos visus sunaikintume, – AP sakė I. Solovėjus. – Šio vaizdo įrašo išplatinimas yra svarbus kaip signalas pasaulio bendruomenei, kad esant dviem šalims, oficialiai kariaujančioms prieš Ukrainą, mums reikės daugiau paramos, kad atremtume šią agresiją.“

Praėjusią vasarą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) pasirašė strateginės partnerystės sutartį, kuria abi šalys įsipareigojo teikti karinę pagalbą. Šiaurės Korėjos ginklai jau buvo panaudoti kare Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito