Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos verbavimo centre nusižudė karinės tarnybos vengęs vyras 

Ukrainos pareigūnai antradienį pranešė, kad vyras, ieškomas už tai, kad vengė šaukimo į kariuomenę, nusižudė po to, kai jį pagavo policija ir nuvežė į karinio verbavimo centrą.
Karas Ukrainoje / UKRAINIAN ARMED FORCES / via REUTERS
Karas Ukrainoje / UKRAINIAN ARMED FORCES / via REUTERS

Kyjivas, susidūręs su darbo jėgos trūkumu dėl Rusijos invazijos, rengia intensyvią kampaniją, siekdamas paraginti vyrus stoti į šalies ginkluotąsias pajėgas.

Centrinėje Ukrainos dalyje esančios Poltavos pareigūnai sakė, kad policija pirmadienį į karinio verbavimo centrą atvežė į šalies ieškomų asmenų sąrašą įtrauktą vyrą.

„Jis atsisakė atlikti karinę medicininę apžiūrą“, – sakoma feisbuke paskelbtame Poltavos regioninio teritorinio verbavimo centro pranešime. 

Jo kūnas buvo rastas vienoje iš centro techninių patalpų su akivaizdžiais ženklais, rodančiais, kad jis pats sau atėmė gyvybę, teigiama jame. 

Buvo pradėtas išsamus jo mirties aplinkybių tyrimas, priduriama pranešime.

Centras taip pat teigė, kad jam nebuvo daromas „fizinis ar psichologinis spaudimas“.

Mobilizacija – jautri tema Ukrainoje, kuriai sunkiai sekasi atsilaikyti prieš rusų pajėgas šalies rytuose. 

Dėl įvestos karo padėties daugumai darbingo amžiaus vyrų draudžiama išvykti iš šalies, o 25-erių ir vyresni vyrai gali būti pašaukti į kariuomenę.

Nuo 2022 metų, kai Rusija įsiveržė į šalį, keli ukrainiečiai nuskendo bandydami perplaukti upes prie vakarinės šalies sienos, kad išvengtų šaukimo į kariuomenę.

Taip pat gausu įtarimų dėl korupcijos: kilo keli skandalai dėl pareigūnų kyšių ėmimo mainais už medicininių dokumentų, atleidžiančių vyrus nuo karinės tarnybos, išdavimą.

Antradienį atsistatydino Ukrainos generalinis prokuroras, šalies saugumo tarnyboms atlikus tyrimą ir atskleidus didelio masto korupcinę schemą, pagal kurią vyriausybės pareigūnams, panašu, buvo suteikiamos išimtys dėl šaukimo į kariuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento