Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už bloga geru: Ukrainos pajėgos išgelbėjo penkis skendusius rusų karius

Ukrainos kariuomenės specialiosios pajėgos išgelbėjo penkis rusų karius, kurių pozicijos buvo užlietos Rusijai susprogdinus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Birželio 16 d. rytą Ukrainos ginkluotosios pajėgos paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kariškių teigimu, matyti speciali operacija skęstantiems užpuolikams gelbėti. Jie jau papildė mainų fondą – Ukraina ir Rusija reguliariai keičiasi karo belaisviais.

„Sprogdindama Kachovkos hidroelektrinę, Rusijos vadovybė neatsižvelgė į savo karių gyvybes. Juk po vandens išsiliejimo dešimtys okupantų liko atkirsti nuo sausumos užtvindytose pozicijose Chersono srityje“, – sakoma pareiškime.

Viena iš šių Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijų buvo panirusi po vandeniu, o keli rusai galėjo nuskęsti. Gavę informacijos apie galimybę sučiupti priešą, Ukrainos kariai išvyko jų ieškoti.

Penki priešo kovotojai buvo patalpinti į valtis. Tuo pat metu priešas puolė valtis iš kitų pozicijų, nors jose buvo jo kariai.

Tačiau visi belaisviai į krantą buvo atgabenti gyvi. Ukrainos specialiųjų pajėgų kariai misijos metu nenukentėjo.

Jau krante, kalbėdamiesi su belaisviais, Ukrainos gynėjai išsiaiškino, kad rusai priklausė būriui „Storm Z“. Šiuos dalinius Rusijos gynybos ministerija verbuoja tokiu pat principu kaip ir „Wagner“: jų pagrindą sudaro nuteistieji, atliekantys bausmę kalėjimuose.

Jiems pažadėta amnestija už dalyvavimą kare prieš Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas