Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 01 /13:32

Užpuolikai žudė studentus Pakistane

Ginkluoti užpuolikai penktadienį ryte įsiveržė į koledžą Pakistano mieste Pešavare. Per ataką mažiausiai 9 žmonės žuvo, o dar 36 buvo sužeisti, skelbia BBC.
Talibano kovotojai užpuolė koledžą Pešavare
Talibano kovotojai užpuolė koledžą Pešavare / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Chaibero Pachtunchvos provincijos policijos viršininkas Salahuddinas Mahsudas sakė, kad užpuolikai pradėjo šaudyti į provincijos Žemės ūkio departamento komplekso pagrindinius vartus ir iš pradžių sužeidė du apsaugininkus ir du studentus.

Tada, pasak S.Mahsudo, trys užpuolikai su moteriškomis burkomis rikšos vežimėliu pasiekė vartus ir šaudydami skynėsi kelią į pastatą.

Televizijos reportaže matėsi kulkų žymės pastato sienose, kraujo dėmės ir stiklo šukės ant grindų.

Pakistano armija jau paskelbė, kad visi trys užpuolikai buvo nukauti, o šakyje veikiantis Talibanas prieš tai prisiėmė atsakomybę už išpuolį.

Institute penktadienį netrūko studentų, nors skelbta, kad paskaitos dėl švenčių nevyks. Musulmonai švenčia pranašo Muhammado gimimo dieną. Per incidentą nugriaudėjo mažiausiai vienas sprogimas.

Policijos teigimu, žuvo aštuoni studentai ir vienas instituto darbuotojas. Vienas sužeistas jaunuolis, Ahteshanas ul-Haqas „Reuters“ teigė, kad koledže penktadienio rytą buvo maždaug 120 iš 400 studentų miestelyje gyvenančių instituto auklėtinių.

„Miegojome, kai išgirdome šūvius. Greitai atsikėliau, o po kelių sekundžių visi jau bėgiojo ir rėkė, kad mus užpuolė Talibanas“, – pasakojo jaunuolis.

Tarp sužeistųjų, be studentų, yra du kariai, septyni policininkai, reporteris ir privatus apsaugininkas. Kai kurių sužeistųjų būklė kritinė.

S.Mahsudas sakė, kad dešimtys studentų ir kitų žmonių per operaciją buvo išgelbėti ir kad eliminavusios užpuolikus saugumo pajėgos tikrina pastatus.

Saugumo pajėgos rado užpuolikų liemenę su sprogmenimis, rankinių granatų ir kelis automatus.

Naujienų agentūrai AFP paskambinęs „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ atstovas Muhammadas Khurasani prisiėmė atsakomybę už išpuolį.

„Mūsų modžahedai puolė pastatą, nes jis naudojamas kaip ISI biuras. Dievui leidus mūsų kovotojai kausis iki paskutinio kraujo lašo“, – sakė jis, turėdamas omenyje Pakistano Tarpžinybinę žvalgybos agentūrą (ISI).

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad dėl saugumo priežasčių įvairiuose šalies miestuose nutrauktas mobiliojo ryšio tinklų darbas.

Pešavaro miestas, esantis netoli sienos su Afganistanu, laikomas itin pavojingu. Čia aktyvus Talibanas.

2014-aisiais talibai užpuolė kariuomenės mokyklą Pešavare, o per šį vieną didžiausių išpuolių Pakistane pastaraisiais metais žuvo 141 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento