Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užsiminė, kad Malio sukilėliai į nelaisvę paimtus „Wagner“ karius siūlo perduoti Ukrainai

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas nacionalinio teletilto eteyje davė suprasti, kad jam yra žinoma informacija apie tai, kad Malio tuaregų sukilėliai, nukovę dešimtis Rusijos grupuotės „Wagner“ samdinių, dalį jų paėmė į nelaisvę ir pasiūlė perduoti Kyjivui.
„Wagner“ kariai Malyje
„Wagner“ kariai Malyje / „GreyZone“/ „Telegram“

„Tai slapta informacija, todėl viskas, ką Ukraina daro, vyksta pagal tarptautinę teisę ir laikantis būtinų procedūrų. Ši informacija buvo ir yra stebima ir tikrinama. Tačiau tai yra jautrus procesas, todėl detalių nekomentuosime“, – paaiškino A.Jusovas.

Anot jo, Rusijos nesėkmė Malyje turės jai neigiamų pasekmių.

„Ne tik „Wagner“ samdiniams, bet ir visai teroristinei grupuotei, kuri yra Rusijos Federacija, tai turės pasekmių. Tam tikrame etape jie ėmė aktyviai veikti, ypač Afrikos kryptimi, kur bandė spręsti geopolitinius ir ekonominius klausimus, keisti ar remti tam tikras vyriausybes.

O šiandien visas pasaulis mato, kad tai jau nebėra tas pats potencialas ir kad Rusijos galimybės toli gražu ne tokios pat. Tai reiškia, kad bus mažiau naujų užsakymų ir mažiau bus tikimasi, kad Rusija išspręs regiono problemas“, – dėstė karinės žvalgybos atstovas ir pridūrė, kad visas pasaulis mato, jog sukilėliai gavo reikiamą informaciją, „o ne tik tą, kuri leido jiems surengti sėkmingą operaciją prieš Rusijos karo nusikaltėlius“.

Vėlų šeštadienį pranešta, kad Malio tuaregų sukilėliai nukovė Malio karinių pajėgų ir Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ konvojų.

„Malyje žuvo „Wagner“ darbuotojai, kurie važiavo konvojumi kartu su vyriausybės kariais... Kai kurie pateko į nelaisvę“, – sekmadienį paskelbė žinomas Rusijos karinis tinklaraštininkas Semionas Pegovas, pasivadinęs „War Gonzo“.

Socialinių tinklų nuotrauka/Malio sukilėlių smūgis „Wagner“ konvojui
Socialinių tinklų nuotrauka/Malio sukilėlių smūgis „Wagner“ konvojui

Projektas „VČK-OGPU“, remdamasis šaltiniu, pranešė, kad per pasalą žuvo 33 rusų samdiniai, dar 18 buvo sužeista.

Anksčiau pranešta, kad per išpuolį žuvo ir žinomas Rusijos propagandininkas, karo Ukrainoje aktyvistas Nikita Fedjaninas.

Tuo tarpu Malio kariuomenė pareiškimuose nurodė, kad žuvo du kariai ir 10 buvo sužeista.

Sukilėlių grupuotė taip pat pranešė, kad apgadino sraigtasparnį, kuris sudužo už kelių šimtų kilometrų esančiame Kidalio mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas