Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13

Propagandos analitikas įvardijo veiksmingą priešnuodį V.Putino karinėms avantiūroms: „Viskas turi ribas“

Ketvirtadienį prezidentas Vladimiras Putinas, reaguodamas į suintensyvėjusius debatus dėl draudimų atlaisvinimo Kyjivui naudoti vakarietiškus ginklus smūgiams Rusijos teritorijoje, pareiškė, kad tai reikštų, jog NATO kariauja su Rusija. Panašūs Kremliaus naratyvai jau girdėti, bet gal šįkart V.Putinas nusiteikęs rimtai? Ekspertai portalui 15min teigė, kad tai bus tik dar viena peržengta Rusijos „raudonoji linija“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

V.Putinas tikino, kad, jei Ukrainai būtų leista smūgiuoti vakarietiškais tolimojo nuotolio ginklais giliai į Rusijos teritoriją, Jungtinės Valstijos ir NATO šalys tiesiogiai įsitrauks į karą.

„Jei šis sprendimas bus priimtas, tai reikš ne ką kitą, o tiesioginį NATO šalių, Jungtinių Valstijų, Europos šalių dalyvavimą kare Ukrainoje. Tai yra tiesioginis jų dalyvavimas. O tai jau, žinoma, labai keičia pačią esmę, patį konflikto pobūdį. Tai reikš, kad NATO šalys, Jungtinės Valstijos, Europos šalys kariauja su Rusija.“

Jo teigimu, Ukrainos kariai negali naudotis šiuolaikinėmis tolimojo nuotolio taikliosiomis sistemomis be žvalgybinių duomenų iš Vakarų palydovų, kuriuos gali suteikti tik JAV ir NATO šalys. Be to, tolimojo nuotolio raketų sistemų skrydžio užduotis, anot V.Putino, atlieka tik šiuos ginklus gaminančių šalių kariniai specialistai.

„Ir todėl tai nėra klausimas, ar leisti Ukrainos režimui smogti Rusijai šiais ginklais, ar ne. Tai klausimas, ar NATO šalys tiesiogiai dalyvauja kariniame konflikte, ar ne“, - pabrėžė Rusijos prezidentas.

Per žingsnį nuo leidimo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas