Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 25 /18:03

V.Putinas atvyko į Kaliningradą: ar skrido per Lietuvą?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį atvyko vizito į Kaliningrado sritį. Ar jo lėktuvas skrido per Lietuvos oro erdvę?
V.Putinas atvyko į Hamburgą
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Prezidento Vladimiro Putino kelionei į Kaliningrado sritį nebuvo prašoma oro koridoriaus per Lietuvą. Tai pranešė jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, rašo „Interfax“.

„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiro Putino lėktuvas
„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiro Putino lėktuvas

Kartu jis pažymėjo, kad dėl V.Putino kelionės į regioną saugumo priemonių imtasi atitinkamu lygiu. „Jų visada imamasi – specialių saugumo priemonių ten, kur vyksta valstybės vadovas. Žinoma, priemonių buvo imtasi ir šį kartą. T. y. viskas, kas turi būti padaryta valstybės vadovo saugumui užtikrinti“, – sakė D.Peskovas.

Anksčiau jis sakė, kad ketvirtadienį, sausio 25 d., vizito į Kaliningrado sritį metu Vladimiras Putinas planuoja susitikti su studentais, atidaryti saulės baterijų gamyklą ir surengti pasitarimą dėl regiono socialinės ir ekonominės plėtros. V.Putinas į Kaliningradą atvyko kelios minutės po 13 valandos.

Skrydžio duomenys rodo, jog V.Putino lėktuvas ir jį lydintys lėktuvai iš Maskvos skrido link Sankt Peterburgo, o vėliau Lietuvą apskrido per Baltijos jūrą.

„Oro navigacija“ 15min informavo, kad „Lietuvos Respublikos oro erdvėje sankcijos taikomos Rusijos federacijoje registruotiems orlaiviams ir jų piliečiams priklausantiems orlaiviams, išskyrus avarinius nusileidimus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito