Sportas gyvai

V.Putinas dairosi naujo įpėdinio: analitikai atskleidė, į ką krypsta jo žvilgsnis

Naujausioje ataskaitoje Vašingtone įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai pripažino, kad autoritarinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo dairytis galimų savo režimo įpėdinių, tad jo žvilgsnis krypsta į savo vaikus, giminaičius ir kitų aukšto rango pareigūnų atžalas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Ekspertai atkreipė dėmesį, kad pirmadienį V.Putinas atleido keturis gynybos ministro pavaduotojus ir pakeitė juos „artimais giminaičiais“ – buvusio Rusijos ministro pirmininko sūnumi ir ekonomistu.

Birželio 17 d. V.Putinas atleido gynybos ministro pavaduotojus Nikolajų Pankovą, Ruslaną Čalikovą, Tatjaną Ševcovą ir armijos generolą Pavelą Popovą, pakeisdamas juos gynybos ministro pavaduotojais Ana Civiliova ir Pavelu Fradkovu bei gynybos ministro pirmuoju pavaduotoju Leonidu Gorninu.

A.Civiliova yra V.Putino pusbrolio dukra, neseniai paskirto energetikos ministro Sergejaus Civiliovo žmona ir Kremliaus inicijuoto Tėvynės gynėjų fondo vadovė. Anksčiau ji taip pat buvo 2019 m. Rusijos vyriausybės Globos ir globos socialinės sferos tarybos narė.

„Agentstvo“ nuotr./Vladimiro Putino giminė
„Agentstvo“ nuotr./Vladimiro Putino giminė

Tuo tarpu P.Fradkovas yra buvusio Rusijos ministro pirmininko ir ilgiausiai Rusijos užsienio žvalgybos tarnybai vadovavusio Michailo Fradkovo sūnus. P.Fradkovas nuo 2021 m. dirbo prezidento administracijos vadovo pirmuoju pavaduotoju, 2012-2015 m. – Federalinės valstybės turto valdymo agentūros vadovo pavaduotoju, 2005-2012 m. – Rusijos užsienio reikalų ministerijos Paneuropinio bendradarbiavimo departamente.

P.Fradkovo brolis Piotras Fradkovas yra Rusijos valstybinio banko „Promsviazbank“ pirmininkas.

Nurodoma, kad balandžio 9 d. jis susitiko su Moldovos prorusiško autonominio regiono gubernatore Jevgenija Gucul, kuri siejama su Kremliumi. Neatsisakoma minties, kad galbūt tai yra Kremliaus pastangų destabilizuoti Moldovą dalis.

L.Gorninas nuo 2018 m. gegužės mėn. ėjo finansų ministro pirmojo pavaduotojo pareigas, 2012-2018 m. buvo finansų ministro pavaduotojas, o 2010-2011 m. – Novosibirsko srities finansų ir mokesčių politikos ministras.

Anot analitikų, A.Civiliovos, M.Fradkovo ir L.Gornino paskyrimais „remiamos pastarojo meto Putino pastangos supažindinti Rusijos visuomenę su savo giminaičiais ir kitų aukštų pareigūnų vaikais, taip pat paskirti ekonomikos patarėjus į Gynybos ministeriją, kad būtų pagerinta karo ekonomika“.

Karo tyrimų institutas taip pat priminė, kad birželio 6-7 d. A.Civiliova ir M.Fradkovas kartu su V.Putino dukterimis ir kitų aukštų pareigūnų vaikais dalyvavo Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.

Anksčiau ekspertai pastebėjo, kad taip V.Putinas gali siekti supažindinti visuomenę su savo vaikais ir savo artimiausios aplinkos pareigūnų vaikais, tikėtina, norėdamas sudaryti prielaidas jiems ilgainiui užimti aukštas ir įtakingas pareigas Rusijos vyriausybėje.

Be to, V.Putinas vis dažniau į aukštas pareigas Rusijos gynybos ministerijoje skiria ekonomistus, o gegužės 12 d. gynybos ministrą Sergejų Šoigu pakeitė buvusiu ministro pirmininko pirmuoju pavaduotoju Andrejumi Belousovu, kuris pagal profesiją yra ekonomistas.

Gegužės 20 d. V. Putinas taip pat pakeitė buvusį gynybos ministro pavaduotoją Jurijų Sadovenką buvusiu ekonomikos ministro pavaduotoju ir Federacijos Tarybos sąskaitų rūmų auditoriumi Olegu Saveljevu.

„Šie paskyrimai rodo, kad V.Putinas, siekdamas pagerinti Rusijos gynybos pramonės bazę, pirmenybę teikia režimui lojaliems pareigūnams ir ekonomistams.

V.Putinas taip pat gali bandyti parengti galimus savo režimo įpėdinius iš savo paties vaikų ir giminaičių, taip pat kitų aukštų pareigūnų vaikų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius