Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12 /20:01

V. Putinas: leidimas naudoti ilgojo nuotolio ginklus reikštų, kad NATO kariauja su Rusija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarų leidimas Kyjivui naudoti ilgesnio nuotolio ginklus smūgiams į Rusijos taikinius reikštų, kad NATO kariaus su Rusija.
ALEXEI DANICHEV / AFP
ALEXEI DANICHEV / AFP

V. Putinas tai pareiškė tuo metu, kai JAV ir Jungtinės Karalystės aukščiausio rango diplomatai svarstė tolesnį taisyklių dėl Vakarų ginklų naudojimo smūgiams Rusijoje sušvelninimą, kurio vis reikalauja Kyjivas.

„Tai reikšmingai pakeistų patį konflikto pobūdį... Tai reikštų, kad NATO šalys, JAV, Europos šalys, kariauja su Rusija“, – pareiškė V. Putinas valstybinės televizijos žurnalistui.

„Jei taip bus, tuomet, atsižvelgdami į pasikeitusį konflikto pobūdį, priimsime atitinkamus sprendimus, atsižvelgdami į grėsmes, su kuriomis susidursime“, – pažymėjo Rusijos prezidentas.

Leidimas Kyjivui smogti į Rusijos teritorijos gilumoje esančius objektus „yra sprendimas, ar NATO šalys tiesiogiai dalyvauja šiame kariniame konflikte, ar ne“, pridūrė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą ragino sąjungininkus suteikti ukrainiečiams daugiau ilgojo nuotolio raketų.

Ukrainos lyderis taip pat nori, kad sąjungininkai panaikintų apribojimus naudoti jų tiekiamus ginklus prieš Rusijos teritorijos gilumoje esančius objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi