Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į V.Putino kalbas apie „neprasidėjusį karą“ sureagavo ir Kyjivas

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija dar nesiėmė jokių rimtų veiksmų per specialiąją operaciją Ukrainoje. Rusijos invazija Ukrainoje tęsiasi jau daugiau nei keturis mėnesius. Per tą laiką, patyrusi didžiulių nuostolių, Rusijos kariuomenė turėjo trauktis nuo Kyjivo ir Charkivo, ir dabar bando užimti Donbasą, kur pamažu stumiasi į priekį.

„Šiandien girdime, kad jie nori mus nugalėti mūšio lauke. Ką aš galiu pasakyti, tegul jie pabando. Jau ne kartą girdėjome, kad Vakarai nori kovoti su mumis iki paskutinio ukrainiečio. Tai tragedija Ukrainos žmonėms, bet panašu, kad viskas krypsta būtent taip“, – sakė V.Putinas per susitikimą su Dūmos frakcijų vadovais, praneša radijo stotis „Svoboda“.

V.Putinas sakė, kad visi turėtų suprasti, jog Rusija „apskritai dar nieko rimto nepradėjo“. Kartu jis sakė, kad Maskva neatsisako taikos derybų. „Tačiau tie, kurie atsisako, turėtų žinoti, kad kuo toliau, tuo sunkiau jiems bus su mumis derėtis“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Susitikime su įstatymų leidėjais Vladimiras Putinas taip pat sakė, kad sankcijų Rusijai iniciatoriai nepasiekė savo tikslų. „Rusijai taikomos neteisėtos priemonės kelia mums sunkumų. Tai akivaizdus faktas. Bet visai ne tai, ko tikėjosi ekonominio „blitzkrygo“ prieš Rusiją iniciatoriai“, – sakė V.Putinas.

Pakomentavo D.Peskovas

V.Putino žodžius apie tai, kad Rusija dar nesiėmė rimtų veiksmų Ukrainoje, pakomentavo jo atstovas spaudai Dmirijus Peskovas.

"Valstybės vadovė apeliavo į tuos pareiškimus, kurie girdimi iš Vakarų šalių, iš Kyjivo, kad Kyjivas mūšio lauke stovės iki pergalės.

Čia Putinas priminė, kad potencialai yra absoliučiai nepalyginami. Rusijos potencialas šiuo atžvilgiu yra didžiulis, o tik nedidelė jo dalis šiuo metu dalyvauja specialioje karinėje operacijoje“, – sakė D.Peskovas.

Sureagavo Kyjivas

Kyjivas jau sureagavo į naujus V.Putino pareiškimus dėl Ukrainos. Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas pareiškė, kad V.Putino teiginiai yra dar vienas Rusijos rengiamo genocido įrodymas.

„Nėra jokio „kolektyvinių Vakarų“ plano. Tiesiog konkreti z-armija įžengė į suverenią Ukrainą, apšaudo miestus ir žudo civilius gyventojus. Visa kita yra primityvi propaganda. Todėl V.Putino mantra apie „karą iki paskutinio ukrainiečio“ yra dar vienas Rusijos rengiamo genocido įrodymas“, – rašė M.Podoliakas.

Vėliau M.Podoliakas sukritikavo V.Putina tviteryje. Jis ironiškai paklausė, kokį žuvusių ir sugriautos įrangos skaičių Kremlius laikytų nuostoliais.

„37 tūkts. žuvusių Rusijos karių. Bendri sanitariniai nuostoliai – 98–117 tūkts. žmonių. Žuvo 10 generolų. 1 605 tankai, 405 lėktuvai/sraigtasparniai. Nejau Rusija dar nepradėjo kariauti? Kremlius vertina karus tik Stalino matematika – 20 milijonų nuostolių?“, – rašė M.Podoliakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas