Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V. Putinas priėmė svarbų Kinijos generolą, pasidžiaugė stiprėjančiais kariniais ryšiais

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasidžiaugė stiprėjančiais kariniais ryšiais su Pekinu, Maskvoje priimdamas aukšto rango Kinijos generolą.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Pastaraisiais metais Rusija stiprino ryšius su kaimynine Kinija, ieškodama sąjungininkų stringant puolimui Ukrainoje.

„Mūsų ryšiai karinėje ir karinių technologijų srityse tampa vis svarbesni“, – sakė V. Putinas aukšto rango generolui ir Pekino Centrinės karinės komisijos pirmininko pavaduotojui Zhang Youxiai (Džang Jousiai).

Per televiziją transliuotame pasisakyme Rusijos prezidentas teigė, kad Maskva ir Pekinas nekuria Šaltojo karo laikų tipo karinio aljanso, bet tvirtino, kad jų bendradarbiavimas yra „rimtas veiksnys, stabilizuojantis padėtį pasaulyje“.

Jis teigė, kad Jungtinės Valstijos stiprina savo karines pajėgas Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, o Rusija ir Kinija į tai reaguos „ramiai, atsargiai ir stiprindamos savo gynybinius pajėgumus“.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu anksčiau pasveikino Zhang Youxią ir Kinijos karinę delegaciją per raudonojo kilimo ceremoniją Rusijos sostinėje.

Zhang Youxia pasakė V. Putinui, kad atvyko į Rusiją „toliau stiprinti karinį ir techninį bendradarbiavimą“, kaip teigiama Rusijos valstybinės televizijos transliacijos vertime.

Zhang Youxia atvyko praėjus trims savaitėms po to, kai V. Putinas su retu užsienio vizitu lankėsi Pekine.

Pekinas tapo pagrindiniu Rusijos politiniu ir ekonominiu sąjungininku Maskvai patiriant izoliaciją pasaulinėje arenoje, o V. Putinas ir Kinijos lyderis Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) siekia parodyti vieningą frontą prieš Vakarus.

Likus kelioms dienoms iki Rusijos puolimo Ukrainoje praėjusių metų vasarį Maskva ir Pekinas sutarė dėl strateginės partnerystės „be ribų“ ir nuo to laiko surengė keletą bendrų karinių pratybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas