Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
18:00 /18:18

Nebandys savo laimės: V.Putinas nusprendė nevykti į šalį, kuri gali jį suimti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad nedalyvaus lapkritį Brazilijoje vyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime, nes jo atvykimas esą sugriautų konferenciją.
Vladimiras Putinas / Alexander Zemlianichenko / via REUTERS
Vladimiras Putinas / Alexander Zemlianichenko / via REUTERS

„Mes iš esmės sugriautume G-20 darbą, ir kam?“ – sakė V.Putinas ir pridūrė, kad „Rusijoje rasime ką nors (kitą), kas deramai pristatys mūsų šalies interesus Brazilijoje“.

Brazilija, šiuo metu pirmininkaujanti G-20, nepritaria pastangoms izoliuoti Rusiją nuo tarptautinės politinės arenos ir nubausti ją už plataus masto invaziją į Ukrainą.

V.Putinas pastaraisiais metais beveik nevažinėja po užsienį, kad išvengtų galimo politinio pasmerkimo ir rizikos būti suimtam pagal Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) orderį. Pernai jis praleido ir G-20 aukščiausiojo lygio susitikimą Naujajame Delyje.

Hagoje įsikūręs TBT pernai išdavė V.Putino ir jo įgaliotinės vaiko teisių klausimais Marijos Lvovos-Belovos arešto orderį dėl kaltinimų neteisėtai deportavus Ukrainos vaikus. Kremlius šiuos orderius laiko niekiniais.

Praėjusių metų rugsėjį Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva pareiškė, kad V.Putinas nebus suimtas, jei atvyks į G-20 susitikimą Rio de Žaneire.

Tačiau netrukus jis atsitraukė nuo šio savo pasisakymo ir pareiškė, kad sprendimą dėl galimo V.Putino suėmimo turėtų priimti teisingumo sistema, o ne jo vyriausybė.

Brazilija kaip viena iš TBT sutartį pasirašiusių šalių V.Putino apsilankymo atveju privalėtų jį suimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito