Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

V. Putinas: Ukrainoje kovoja beveik 700 tūkst. Rusijos karių

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį per televiziją pareiškė, kad Ukrainoje kovoja beveik 700 tūkst. rusų karių.
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

„Mūsų specialiosios karinės operacijos zonoje jų yra beveik 700 tūkst.", – sakė V. Putinas per televizijos transliuotą susitikimą su medaliais apdovanotais puolimo dalyviais.

Gruodį per savo metų pabaigos spaudos konferenciją V. Putinas nurodė, kad kovinėse operacijose dalyvauja 617 tūkst. karių. Jis tuomet sakė, kad iš jų 244 tūkst. buvo mobilizuoti.

Naujausi duomenys apie karių skaičių pateikti po to, kai Rusija gegužę pradėjo didelį sausumos puolimą Ukrainos šiaurės rytų Charkivo srityje.

Maskva retai kalba apie nuostolius, kuriuos ji patyrė per šį konfliktą, kurį vis dar vadina specialiąja karine operacija.

Paskutinį kartą oficialų skaičių ji pateikė 2022 metų rugsėjį, kai nurodė, kad kovose žuvo 5 937 kariai.

Tačiau keletas nepriklausomų analizių ir Vakarų žvalgybos tarnybų vertinimai rodo, kad žuvusių Rusijos karių yra dešimtys tūkstančių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vasarį sakė, kad per pirmuosius dvejus konflikto metus žuvo apie 31 tūkst. Ukrainos karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius