Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putino gimtadienio proga „Pussy Riot“ Rusijos vyriausybės pastatus papuošė LGBT vėliavomis

Spalio 7-ąją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas švenčia 68-ąjį gimtadienį, o „Pussy Riot“ aktyvistai jį pasveikino originaliai. Svarbiausius vyriausybinius pastatus trečiadienį papuošė LGBT vėliavos.
LGBT vėliava ant Kultūros ministerijos pastato
LGBT vėliava ant Kultūros ministerijos pastato / „Facebook“ nuotr.

Kaip paskelbė „Pussy Riot“, vaivorykštines vėliavas ši grupė pakabino prie „svarbiausių Rusijos valstybingumo simbolių“.

Prieš dabartinį V.Putino režimą nusistatę aktyvistai socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukas, kuriose matomos LGBT vėliavos ant Federalinės saugumo tarnybos būstinės, vienos policijos nuovados, Aukščiausiojo Teismo ir Kultūros ministerijos pastatų.

„Pussy Riot“ taip pat paskelbė, kad vykdant tokią „operaciją“ buvo sulaikyti du žurnalistai.

Grupė taip pat paskelbė kelis reikalavimus – įteisinti tos pačios lyties partnerystes, liautis diskriminuoti Rusijos LGBT bendruomenę, ištirti LGBT bendruomenės narių pagrobimus ir nužudymus ultrakonservatyvioje Čečėnijoje.

Galiausiai raginama atšaukti įstatymą, draudžiantį homoseksualų „propagandą“ nepilnamečių atžvilgiu.

„Visiems siunčiame šią vaivorykštę kaip meilės ir laisvės, kurios taip trūksta, simbolį, – feisbuke paskelbė „Pussy Riot“. – Putinas žadėjo, kad jokių suvaržymų dėl orientacijos nebus. Bet tuo pat metu vyriausybė žudė gėjus Čečėnijoje ir skelbė transfobiškus įstatymus.“

Kaip rašo "The Moscow Times", tą pačią dieną V.Putinas buvo pasveikintas ir šalininkų – didžiulis plakatas papuošė JAV ambasados Maskvoje fasadą. Jis skelbė: „Su gimtadieniu, prezidente numeris vienas.“

Kremlius iš anksto pranešė, kad V.Putinas per gimtadienį dirbs – esą suplanuotas tuzinas pokalbių telefonu su Rusijos ir užsienio pareigūnais. Pernai Rusijos prezidentas gimimo dieną paminėjo Sibire, kur grybavo su gynybos ministru Sergejumi Šoigu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai