Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 18

V.Putino Rusija: svarbiausi įvykiai, nulėmę kruvinąją autokrato erą

Prieš ketvirtį amžiaus, 1999 m. rugpjūčio 9 d., tuometinis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas išsirinko Vladimirą Putiną ministru pirmininku ir paskyrė dar mažai žinomą buvusį KGB karininką savo įpėdiniu, ragindamas rusus balsuoti už jį 2000 m. prezidento rinkimuose, priminė naujienų svetainė „Laisvės radijas“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Shutterstock“

Panašu, kad nuo to laiko V.Putinas užsispyrė bet kokia kaina likti valdžioje. Net jeigu tai reiškė keturis metus (2008-2012 m.) trukusį atsitraukimą, kai pagal Konstituciją prezidento postą privalėjo perimti kitas asmuo, kuriuo tapo Dmitrijus Medvedevas, o V.Putinas valdė sėdėdamas šalies premjero poste.

Šių metų kovą V.Putinui pavyko patvirtinti pataisą, leidusią jam užsitikrinti dar šešerius metus prezidento poste su teise vėl kandidatuoti 2030 m.

„Laisvės radijas“ pastebėjo, kad ryškiausias viso V.Putino valdymo laikotarpio atspindys yra neišprovokuota plataus masto Rusijos invazija į Ukrainą. Šio sprendimo pasekmės tragiškos: su žeme sulyginta dešimtys miestų, sunaikinta infrastruktūra, žuvo šimtai tūkstančių karių ir civilių gyventojų, milijonai ukrainiečių buvo priversti palikti namus, o masės rusų bėgti, taip protestuodami prieš autoritarinio šalies lyderio veiksmus arba/ir vengdami šaukimo į kariuomenę.

„Visa tai gali nulemti kryptį, kuria toliau eis Rusija, daugeliui ateinančių metų“, – pastebėjo straipsnio autoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas