Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 06

V.Putino tarnų armija: kaip Kremlių kritikavę žurnalistai tapo aršiausiais jo gynėjais

Nuo pokalbių studijoje su dabar jau nužudyta Rusijos žurnaliste Ana Politkovskaja iki raginimų numesti ant Vakarų branduolinę bombą – tokį kelią nuėjo vienas pagrindinių Kremliaus ruporų Vladimiras Solovjovas. Tokių kaip jis Rusijoje netrūksta. Priežasčių tam, pasak ekspertų, ne viena – tai ir baimė, ir nenoras prarasti pinigus bei iškovotą „statusą“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Logika paprasta – jei turime ginklą, kuris užtikrins absoliučią pergalę, keista jo nenaudoti. Kodėl tada juos gaminome? Jei vis dar manome, kad mūsų gyvenimo vertybės nieko nereiškia ir kad svarbiausia – gražus Vakarų pasaulis, o Rusiją galima sunaikinti, tuomet tiesiog nutraukime visų šiuolaikinių ginklų kūrimą“, – sakė V.Solovjovas praėjusių metų lapkritį po to, kai nemažai šalių pripažino Rusiją terorizmą remiančia šalimi.

Šie jo žodžiai buvo skirti ir Lietuvai, nes Lietuva tokį žingsnį žengė viena pirmųjų pasaulyje.

Valstybinio televizijos kanalo „Rossija1“ laidų vedėjas garsėja panašiais pasisakymais, niekada nekritikuoja šalies prezidento Vladimiro Putino ir aršiai palaiko Maskvos veiksmus Ukrainoje.

V.Solovjovas – tik vienas iš daugelio rusams gerai pažįstamų veidų. Tarp jų yra ir neseniai paties V.Putino apdovanota „Russia Today“ vadovė Margarita Simonian, ir vienu iš ryškiausių propagandos veidų tapusi „Rossija24“ laidų vedėja Olga Skabejeva su savo vyru Jevgenijumi Popovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito