03 07 /20:47

V.Zalužnas paskirtas ambasadoriumi Didžiojoje Britanijoje

Volodymyrui Zelenskiui patvirtinus Valerijaus Zalužno kandidatūrą į Ukrainos ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje pareigas, Ukrainos užsienio reikalų ministerija išsiuntė atitinkamą prašymą Didžiosios Britanijos pusei.
Valerijus Zalužnas
Valerijus Zalužnas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad buvęs vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas pats pasirinko diplomatinę kryptį.

Vakariniame vaizdo pranešime ukrainiečiams, paskelbtame jo "Telegram" kanale, prezidentas sakė, kad ketvirtadienį jis susitarė dėl Ukrainos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje kandidatūros.

"Generolas Valerijus Zalužnas man pasakė būtent šią sau skirtą kryptį - diplomatinę. Ukrainos užsienio reikalų ministerija nusiuntė atitinkamą prašymą. Mūsų aljansas su Didžiąja Britanija turėtų tik stiprėti", - pridūrė jis.

Ankstesnis ambasadorius buvo buvęs Užsienio reikalų ministerijos vadovas Vadimas Prystaiko, kurį V.Zelenskis paskyrė 2020 m. liepos 20 d. Jis buvo atleistas 2023 m. liepą po komentarų tuometiniam Didžiosios Britanijos gynybos ministrui Benui Wallace'ui apie būtinybę labiau dėkoti sąjungininkams.

Vasario 8 d. prezidentas V.Zelenskis pasirašė dekretą dėl Valerijaus Zalužno atleidimo iš ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų.

V.Zelenskis vyriausiuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu paskyrė generolą pulkininką Oleksandrą Syrskį.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas kaip vieną iš Valerijaus Zalužno atleidimo priežasčių nurodė būtinybę peržiūrėti veiksmų taktiką ir užkirsti kelią sąstingiui fronto linijoje .

Prezidentas V.Zelenskis, atsakydamas į klausimą, kodėl buvo atleistas vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas generolas V.Zalužnas ir pagrindinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė, atsakė, kad tai buvo karinės vadovybės perkrovimas, restruktūrizacija ir valdymo pokyčiai. V.Zelenskis po atleidimo V.Zalužnui suteikė Ukrainos didvyrio vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito