Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis apie padėtį fronte: mes judame į priekį

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo vakariniame trečiadienio kreipimesi sakė, kad fronte vyksta sunkios kovos su Rusijos okupantais. Jis pabrėžė, kad Ukrainos kariai naikina priešą pietuose, Donecko srityje.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pietuose vyksta mūsų judėjimas į priekį. Ačiū jums, kariai. Rytuose laikome gynybą. Kupjansko kryptimi – kad ir ką planuotų Rusijos teroristai, mes sunaikinsime priešą“, – sakė V.Zelenskis vaizdo pranešime.

V.Zelenskis padėkojo kariams už tai, kad trečiadienį Zaporižios kryptimi numušė rusų atakos sraigtasparnį Mi-24.

„Kiekvienas toks numušimas yra svarbus“, – sakė V.Zelenskis.

Wikimedia Commons iliustr./Mi-24, vadinamas skraidančiu tanku
Wikimedia Commons iliustr./Mi-24, vadinamas skraidančiu tanku

Ukrainos prezidentas padėkojo Ukrainą remiančioms šalims, ypač Didžiajai Britanijai už naują finansinės paramos paketą ir Jungtinėms Valstijoms už pagalbos paketą šalies infrastruktūrai ir energetikai.

V.Zelenskis padėkojo Europos Sąjungai už Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen pristatytą 50 mlrd. eurų finansinę priemonę Ukrainos atsigavimui.

Pasak jo, trečiadienį Londone prasidėjusios konferencijos dėl Ukrainos atkūrimo prasmė yra ne tik generuoti Ukrainos partnerių pastangas, bet ir užtikrinti, kad tarptautinis verslas taip pat remtų šalies pertvarką.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad pagaliau patvirtintas naujas ES sankcijų Rusijai paketas, kuris dar labiau apribos Rusijos pajamas, kurias ji iki šiol gaudavo Europoje, taip pat užblokuos dalį būdų apeiti anksčiau įvestas sankcijas.

„Dabar tai yra viena iš prioritetinių užduočių. Visi mūsų partneriai puikiai supranta, kaip svarbu blokuoti visus sankcijų apėjimo būdus. Teroristinė valstybė vis dar gali naudotis įvairiais produktais ir komponentais, technologinėmis ir finansinėmis schemomis, kurias sukūrė tie pasaulio žmonės, kurie vis dar vertina laisvę ir tarptautinę teisę“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Pasak jo, Rusija turėtų būti visiškoje izoliacijoje tol, kol pagrindiniai Rusijos eksporto produktai yra „blogis ir mirtis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas