Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V. Zelenskis: artėjantys JAV prezidento rinkimai yra iššūkis Ukrainai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, duodamas interviu Prancūzijos žiniasklaidai, įskaitant ir naujienų agentūrą AFP, trečiadienį pareiškė, kad artėjantys Jungtinių Valstijų prezidento rinkimai yra iššūkis Kyjivui. 
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Nuo to laiko, kai 2022-ųjų vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Jungtinės Valstijos, gyvybiškai svarbi sąjungininkė, Kyjivui suteikė dešimtis milijardų dolerių karinės pagalbos.

Respublikonų kandidato Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), kuris tvirtina, kad gali priversti Rusiją ir Ukrainą pradėti derybas, pergalė keltų abejonių dėl tolesnės Vašingtono paramos.

„Mes negalime daryti įtakos jokiems rinkimams. Žinoma, Jungtinės Valstijos šiandien yra iššūkis. Ir yra rizikos, kurios tikriausiai niekas iš mūsų negali numatyti“, – sakė jis antradienį žurnalistams Vakarų Ukrainoje.

Tuo metu JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris), tikėtina demokratų kandidatė Jungtinių Valstijų prezidento rinkimuose, pakartojo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) proukrainietišką poziciją.

V. Zelenskis teigė, kad jo komanda palaiko ryšius ir su K. Harris padėjėjais, ir su D. Trumpo kampanija.

„Kaip Ukrainos prezidentas, aš, žinoma, turiu palaikyti dialogą tarp savo komandos ir J. Bideno, D. Trumpo, o šiandien ir K. Harris komandų“, – pabrėžė V. Zelenskis.

„Turime užmegzti visus šiuos ryšius ir kalbėtis apie tai, kokia galėtų būti mūsų ateitis, jei rinkimus laimėtų viena ar kita pusė“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas