Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis atsakė į melą apie jo sveikatą: „44 metai tai ne 70“

Volodymyras Zelenskis savo „Instagram“ paskyroje paneigė melagingus pranešimus apie savo hospitalizavimą. Šie pranešimai ketvirtadienį buvo transliuojami per kelias Ukrainos radijo stotis po programišių atakos.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos valstybinė specialiųjų ryšių ir informacijos apsaugos tarnyba pranešė, kad po „kibernetinės atakos prieš radijo stočių „TAVR Media“ serverius ir tinklus“ buvo paskelbta informacija, kad V.Zelenskis „esąs reanimacijoje, o jo pareigas atlieka parlamento pirmininkas Ruslanas Stefančukas“.

Įsilaužimą ir tai, kad informacija apie V.Zelenskį buvo neteisinga, „Facebook“ patvirtino ir bendrovė „TAVR Media“.

Jai priklauso devynios didžiausios Ukrainos radijo stotys, įskaitant „Hit FM“, „Radio ROKS“, „Melodija FM“, „Nashe Radio“ ir „Radio Bayraktar“.

„Šiandien Rusija paleido dar vieną netikrą istoriją, kad šaliai nevadovauja prezidentas V.Zelenskis, – sakė valstybės vadovas savo vaizdo pranešime. – Nes jis dėl sunkios sveikatos būklės yra ligoninėje, tiksliau, intensyviosios terapijos skyriuje.

Taigi. Esu biure. Niekada nebuvau tokios geros sveikatos kaip dabar. Bloga žinia visiems, kurie naudojate tokias klastotes. Esu ne vienas. Mūsų yra 40 milijonų.“

V.Zelenskis pridūrė: „Su visa derama pagarba senatvei, bet 44 metai – ne 70 metų.“

Jis neįvardijo jokių su tuo susijusių pavardžių, tačiau Ukrainą užpuolusios Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui šį spalį sukaks 70 metų.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas