Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
16:05 /16:54

V. Zelenskis atvyko į Islandiją ir susitiks su Šiaurės šalių vadovais

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį atvyko į Islandiją, kur su kelių Šiaurės valstybių vadovais aptars Rusijos plataus masto invaziją. 
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „Zuma press“/„Scanpix“

Pirmasis V. Zelenskio vizitas į Islandiją vyksta Kyjivui toliau dedant diplomatines pastangas, kuriomis jis siekia sutelkti sąjungininkų palaikymą savo pergalės planui. Juo norima užbaigti karą su Rusija, kurios pajėgos žengia į priekį svarbiausiuose fronto linijos Rytų Ukrainoje sektoriuose.

„Mūsų diskusijose daugiausia dėmesio bus skiriama paramai „Pergalės planui“ ir sritims, kuriose mūsų bendradarbiavimas gali duoti maksimalių rezultatų: Ukrainos ginklų gamybos finansavimui ir tolimojo nuotolio pajėgumams“, – socialiniuose tinkluose paskelbė V. Zelenskis. 

Jis turi dalyvauti ketvirtajame Ukrainos ir Šiaurės šalių viršūnių susitikime ir surengti derybas su Danijos, Suomijos, Islandijos, Norvegijos bei Švedijos vadovais.

Šios penkios šalys pažadėjo skirti milijardus eurų pagalbos Ukrainai nuo tada, kai beveik prieš trejus metus į ją įsiveržė Rusijos pajėgos.

V. Zelenskis sakė, kad jis aptars pagalbą prieš žiemą, taip pat jūrų saugumą ir Ukrainos karių mokymą.

„Šiaurės šalys yra principingos ir ryžtingos sąjungininkės, o Ukrainos ir Šiaurės šalių platforma yra vienas produktyviausių mūsų daugiašalių formatų“, – teigė V. Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai