Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 26 /14:51

V.Zelenskis įsivėlė į naują karą Jungtinėse Valstijose: ekspertai paaiškino, kas jį įstūmė į tokią padėtį

Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui šią savaitę lankantis Jungtinėse Valstijose, kur jis dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinėje asamblėjoje ir planavo vizitus su JAV prezidentu Joe Bidenu bei demokratų kandidate į prezidentes Kamala Harris, vizito pabaigoje tenka atlaikyti aštrias kritikos strėles iš JAV respublikonų partijos atstovų, kurių parama šiuo metu gyvybiškai svarbi Ukrainos vadovui.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

Rugsėjo 25 d. Atstovų Rūmų priežiūros komiteto pirmininko Jamesas Comeris išsiuntė laiškus generaliniam prokurorui Merrickui Garlandui, Pentagono vadovui Lloydui Austinui ir prezidento bei Baltųjų rūmų patarėjui Edwardui Siskeliui.

Juose jis priminė, kaip 2019 m. demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai surengė apkaltą tuometiniam prezidentui Donaldui Trumpui, motyvuodami tuo, kad jis bandė pasinaudoti užsienio lyderiu, Ukrainos prezidentu V.Zelenskiu, siekdamas naudos savo prezidentinei kampanijai.

„Bideno-Harris administracija neseniai atskraidino tą patį užsienio lyderį, Ukrainos prezidentą V.Zelenskį, į Pensilvaniją už Amerikos mokesčių mokėtojų pinigus. Ši valstija yra 2024 m. vyksiančių prezidento rinkimų kovos laukas ir yra vadinama „sunkiausia kovos vieta, kurioje viceprezidentei Kamalai Harris būtų sunkiausia laimėti“, – rašė komiteto pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas