Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: JAV finansuos Ukrainos dronų gamybą už 800 mln. dolerių

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vakariniame kreipimesi per „Telegram“ pakomentavo Jungtinių Valstijų sprendimą suteikti naują 400 mln. dolerių vertės gynybos paketą.
Volodymyras Zelenskis / LUDOVIC MARIN / AFP
Volodymyras Zelenskis / LUDOVIC MARIN / AFP

„Rengiamas dar vienas atskiras paketas – finansavimas ukrainietiškų bepiločių lėktuvų gamybai, 800 mln. dolerių. Ukraina yra dėkinga už šią paramą. Mums reikia, kad Ukraina galėtų nuosekliai ginti savo suverenitetą, nepriklausomybę, nepaisant bet kokių politinių grėsmių pasaulyje. Tai tikrai įvyks. Kiekvienas susitikimas su partneriais yra pokalbis, ypač apie gynybos pramonės kompleksą“, – sakė V.Zelenskis.

Jis taip pat pridūrė, kad per susitikimą su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu aptarė Ukrainos pergalės plano įgyvendinimą.

„Apie konkrečius žingsnius, kuriais galima įgyvendinti plano punktus. Mums reikia mūsų partnerių ryžto, ypač informacijos apie naują Šiaurės Korėjos vaidmenį remiant Rusiją fone. Akivaizdu, kad V.Putinas bijo taikos, todėl ieško būdų, kaip padidinti agresiją, o dabar į frontą įtraukia ir Šiaurės Korėją. Tai akivaizdus signalas visam pasauliui, kuris nori tik karo“, – pridūrė V.Zelenskis.

Anksčiau JAV gynybos sekretorius Lloydas Ostinas paskelbė apie naują pagalbos paketą Ukrainai. Vėliau Pentagonas atskleidė paketo turinį, kurį visų pirma sudarys šaudmenys HIMARS, papildomi artilerijos sviediniai, šarvuočiai ir prieštankiniai ginklai.

Netrukus prieš tai, spalio 19 d., Vokietija ir Ukraina pasirašė susitarimą dėl neatidėliotino priešlėktuvinės gynybos stiprinimo. Pažymima, kad šalys teiks bendrus įnašus, kurie turėtų padėti Ukrainos oro gynybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito