Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V. Zelenskis kitą savaitę dalyvaus Balkanų aukščiausiojo lygio susitikime dėl Ukrainos

Kroatija kitą savaitę surengs Balkanų vadovų aukščiausiojo lygio susitikimą dėl Ukrainos, kuriame taip pat dalyvaus ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis, ketvirtadienį pranešė kroatų ministras pirmininkas.
Marco Ottico / ZUMAPRESS.com
Marco Ottico / ZUMAPRESS.com

Premjeras Andrejus Plenkovičius eiliniame vyriausybės posėdyje pareiškė, kad susitikimo Dubrovnike tikslas – užtikrinti viso regiono paramą Ukrainai ir jos žmonėms kovoje už laisvę. 

Tačiau jis neatskleidė nei susitikimo datos, nei kitų detalių. Vyriausybės šaltiniai ir vietos žiniasklaida teigia, kad susitikimas numatytas trečiadienį. 

Ankstesnis Ukrainos ir Pietryčių Europos aukščiausiojo lygio susitikimas įvyko Albanijos sostinėje vasario mėnesį. 

Per minėtą susitikimą V. Zelenskis paragino suteikti daugiau paramos Ukrainai, kurios kariams trūksta šaudmenų.

Ketvirtadienį per naujojo NATO generalinio sekretoriaus Marko Rutte (Marko Riutės) vizitą Kyjive ukrainiečių prezidentas pareiškė, kad jo šalis bando įtikinti Vakarų sąjungininkus numušinėti Rusijos į Ukrainą paleistas raketas ir dronus. 

Kitos savaitės aukščiausiojo lygio susitikimas vyks tvyrant įtampai tarp vyriausybės ir Kroatijos prezidento Zorano Milanovičiaus dėl Ukrainos klausimo. 

Antradienį prezidentas atsisakė pritarti vyriausybės siūlymui siųsti Kroatijos karininkus į NATO misiją Vokietijoje, kur vyksta Ukrainos karių mokymai. 

Socialiniame tinkle „Facebook“ jis pareiškė, kad neleis šalies kariams „dalyvauti veikloje, kuri stumia Kroatiją į karą“.

Premjeras apkaltino Z. Milanovičių veikimu prieš nacionalinius interesus. 

Jis paragino įstatymų leidėjus atšaukti prezidento sprendimą, kuriam priimti parlamente reikėtų dviejų trečdalių balsų daugumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas